USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині кандидат у мери обдурив журналістів, присвоївши заслуги батьків учнів місцевої школи

22 Жовтня 2020 14:52
Один із кандидатів на посаду міського голови Каменя-Каширського від партії «Слуга Народу» Віктор Пась обманув журналістів місцевого видання, запевнивши, що саме він причетний до заміни вікон у місцевій школі села Добре. Насправді ж вікна у навчальному закладі власним коштом замінили батьки, оскільки пан Віктор, будучи на посаді начальника відділу освіти, молоді та спорту, відмовився їм допомогти.

У пошуках справедливості до Інформаційного агентства Волинські Новини звернуся батьківський колектив ЗОШ І-ІІІ ступенів села Добре Камінь-Каширського району, зокрема, місцеві мешканки, діти яких навчаються у школі, Галина Пась, Галина Птачик та Валентина Ворожбицька.

Зі слів представників активу, у березні 2020 року у школі замінили п’ять вікон за кошти батьків учнів та педагогів, утім начальник відділу освіти, молоді та спорту Камінь-Каширської районної державної держадміністрації, кандидат на посаду голови Камінь-Каширської міської ради Віктор Пась перед виборами «присвоїв» цю заслугу собі.

«Річ у тім, що у березні 2020 року ми власним коштом придбали для школи п’ять нових вікон. Натомість Віктор Іванович привласнив собі цю заслугу, давши коментар кореспондентці газети «Полісся», у якому розповів, що, мовляв, заміну вікон у навчальному закладі провели за кошти бюджету. А тим часом, батьківський і навіть педагогічний колектив самотужки зібрав 12 тисяч 800 гривень, аби нашим дітям було тепло і затишно у приміщенні, якому вже 90 років. Як доказ – чеки, які, на щастя, ми зберегли. Необхідну суму збирали поетапно, оскільки окремими батькам було дуже сутужно виділити з сімейного бюджету необхідну суму», – розповідає багатодітна мама Галини Пась, яка, за іронією долі, носить однакове прізвище із кандидатом в депутати, дії та вислови якого так обурили батьківський колектив.
І справді, переглядаючи статтю, опубліковану 3 вересня 2020 року, в якій Віктор Пась дав коментар журналістам видання «Полісся», не можна не зауважити наступне:

«З метою створення належних умов для організації та здійснення освітнього процесу у закладах освіти району проведено ремонти класних кімнат, кабінетів, спортивних та актових залів, майстерень. Загалом на це та на підготовку до роботи в осінньо-зимовий період спрямовано 1 мільйон 670 тисяч гривень. За ці кошти замінили 5 вікон у ЗОШ І-ІІІ ступенів села Добре. У школі села Брониця вікна замінюються в спортзалі. У НВК №1 та №2 м. Каменя-Каширського здійснено ремонт санітарних кімнат, облаштовано санітарну кімнату для дітей з особливими освітніми потребами у школі села Підцир’я», – повідомив Віктор Пась кореспондентці газети.
Натомість, зі слів Галини Пась, коли рік тому батьківський актив школи звертався до Віктора Івановича з проханням допомогти відремонтувати один із класів у навчальному закладі, аби діти могли вчитися не в дві зміни, а в одну, він відмовився.

«Клас відремонтували ми також власним коштом. Не дали ні фарб, ні стільців – нічого. Щоправда, у сільській раді нам виділили фінанси на нові вікна у цьому класі. Решту ремонтних робіт батьки оплатили і виконали власними силами. Після виходу статті у газеті «Полісся» батьківський колектив намагався зустрітися з Віктором Пасем, однак він відмовив нам у прийомі. Приміщенню школи – майже 100 років, і воно постійно потребує ремонту. Шкода, що, попри те, що кошти із державного бюджету виділяються, батьки і вчителі змушені й далі вкладати власні гроші. Зокрема, ми самотужки закуповуємо туалетний папір, хімію тощо. І дуже боляче, коли перед виборами такі непорядні люди, як Віктор Іванович, присвоюють собі плоди чужих старань», – обурюється Галина Пась.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
хм Показати IP 22 Жовтня 2020 16:21
так на фото мінімум 9 вікон замінили??)) не могли по 5 поставити?)
Аноннім Показати IP 22 Жовтня 2020 16:47
А тепер свій хід робить прокуратура .Я сказав прокуратура
монтана Показати IP 22 Жовтня 2020 19:39
Як співає С. Шнуров " Ленинград" ...." Выборы, выборы, все депутаты пиDORы !!!! "
Читач Показати IP 22 Жовтня 2020 19:59
Гроші та влада зіпсували чиновника!
ха Показати IP 22 Жовтня 2020 20:16
просто відділ освіти поставив ці вікна собі на приход. а гроші поділили.
Петро Показати IP 23 Жовтня 2020 11:21
Гроші успішно засвоєні.. Дайте ще.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus