USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині контрактника-Героя вшанували односельчани

28 Травня 2015 08:41
Колишнього учня школи села Низкиничі Іваничівського району, загиблого військовослужбовця – Герой України - 27-го травня вшанували у рідному селі, - інформує БУГ.

Увіковічнити пам’ять військовослужбовця у граніті вирішили мешканці села Низкиничі, які і зібрали необхідні кошти і встановили меморіальну дошку.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України Андій Комаристий нагороджений орденом “За мужність” III ступеня, на жаль, посмертно.

Біда прийшла в Україну підступно та підло, ім’я її – неоголошена війна. Можна звикнути до багатьох речей, але не можна звикнути, коли впродовж останнього року ледь не щодня Україна ховає своїх кращих синів і дочок, убитих окупантами на сході країни.

Не обійшла біда і село Низкиничі Іваничівського району – 4 вересня 2014 року пішов із життя Андрій Комаристий.

Йому було лише 20 років, він любив спорт, займався в ДЮСШ і неодноразово відстоював честь міста та області на різноманітних турнірах з гандболу, мріяв стати відомим спортсменом.

Після 8-ми класів Низкиницької ЗОШ, хлопець вступив до Броварської спортивної школи, потім навчався в Нововолинському ВПУ №1, здобуваючи професію гірника.

Після здобуття освіти деякий час працював на шахті №1, та незадовго записався на контрактну службу в армію. У складі 24-ї механізованої бригади він із перших днів конфлікту перебував у зоні АТО. Був кулеметником і неодноразово рятував своїх побратимів від смерті.

Під час шалених сепаратистських обстрілів біля села Хрящовате Луганської області Андрій був тяжко поранений, врятувати життя не вдалось, про його загибель повідомили сім’ю 4-го вересня, поховали - 8-го вересня.

“Поки ми живі – житиме пам’ять про наших героїв. Андрій з меморіальної дошки щодня зустрічатиме та проводжатиме поглядом учнів та нагадуватиме кожному з нас, що він поклав життя, щоб ми жили в мирній квітучій Україні” , – розповідають вчителі Низкиницької школи.

Педагоги, які навчали Андрія згадують, що юнак був дуже товариським та відкритим до спілкування, на нього можна було покластися. Його візитною карткою була усмішка, яку і до сьогодні пам’ятають. Навіть після закінчення навчання у школі він часто приходив у гості до вчителів та товаришів, адже відчував, що йому тут раді.

Пам’ять про Андрія Комаристого, який поклав життя за мирне небо над головою, завжди буде жити у серцях його рідних, близьких, друзів, знайомих, а його подвигом пишається уся Україна!

До слова, пам’ять про Андрія Комаристого та ще двох волинських Героїв - Сергія Бугайчука, Ігоря Кантора, які загинули на сході, - закарбувалися у меморіальних дошках на фасаді Нововолинського вищого професійного училища, де навчалися хлопці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus