USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Районну лікарню на Волині можуть реорганізувати

23 Жовтня 2017 11:16
Іваничівська центральна районна лікарня з початком медреформи може лишитися без фінансування.

Про це стало відомо під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 23 жовтня.

Так, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик зазначив, що близько 6 мільйонів гривень становить заборгованість по Іваничівській районній лікарні. Водночас 1,4 мільйони гривень субвенції місцеві територіальні громади перерозподілили на Нововолинську міську лікарню. Це, мовляв, кошти, що пішли від райлікарні. Посадовець зауважив, що його особливо турбує Іваничівська районна лікарня, адже це одна із останніх лікарень, введених в експлуатацію після ремонту або будівництва. У більшості випадків, це «музей з порожніми кабінетами, відсутністю персоналу і треба думати, що робити з таким величезним комплексом».

Він закликав Іваничівські райдержадміністрацію та райраду подумати про перспективу лікарні. Як медичний заклад її ліквідовувати ніхто не буде, - запевнив посадовець. Медичні заклади можуть бути перепрофільовані, реорганізовані чи об’єднанні. Оскільки з січня 2018 року вступає в дію медична реформа, тож за відсутності пацієнтів в лікарні туди не прийдуть гроші. Посадовець нагадав слова Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана під час візиту на Волинь: жодна районна лікарня в області не буде закрита, але важливо дати оснащення закладу, перенавчити персонал на новітні технології та надання послуг нового рівня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
супрун Показати IP 23 Жовтня 2017 13:33
капец больничке...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus