USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На Волині лише близько половини майбутніх першокласників мають обов'язкові щеплення

13 Серпня 2021 17:31
Станом на 1 серпня 2021 року 46,8% дітей в області отримали захист від туберкульозу, близько 50 % дітей до року та у 18 місяців вакциновано від дифтерії, кашлюку та правця. Від поліомієліту щеплено близько 54% дітей у віці до року та 18 місяців. 54,4% дітей до року імунізовано від кору, паротиту та краснухи.

У віці 6 років від дифтерії та правця прищеплено тільки 46,3% майбутніх першокласників, від поліомієліту — 51,3%, від кору, паротиту та краснухи – 57,5%.

Про це інформує ДУ «Волинський ОЦПКХ МОЗ України».

Головний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко зазначає про важливість проведення планових профілактичних щеплень, особливо в період пандемії COVID-19, задля створення захисту від небезпечних інфекційних захворювань, котрим можна запобігти шляхом вакцинації. Хворобу завжди легше і економічно вигідніше застерегти, ніж її лікувати, а тим паче боротися з наслідками.

За розрахунками цьогорічної тенденції за 7 місяців поточного року, до кінця року охоплення щепленнями сягне тільки 70-75%, чого недостатньо для створення колективного імунітету – 95%.

Всі щеплення згідно Календаря вакцинації є безкоштовними. Сучасні вакцини є безпечними та ефективними і здатні захистити кожного від інфекційних захворювань, ускладнення від яких можуть вартувати нашого життя.

Для того щоб отримати щеплення необхідно спочатку звернутися до свого сімейного лікаря.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus