USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині майже усі електромережі зношені

16 Березня 2015 21:00
Тисячі кілометрів повітряних і кабельних електроліній Волині зношені. Окрім того, є низьковольтні електромережі, які звели у 60-70-х роках минулого століття – вони потребують негайної заміни.

Згідно з інформацією департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Волинської обласної державної адміністрації, на балансі ПАТ «Волиньобленерго» перебуває 23 тисячі 452 кілометри повітряних і кабельних ліній 0.4-10 кВ.

Про їхній незадовільний стан інформує директор департаменту Володимир Банада.

«Знос повітряних і кабельних електроліній становить 89%. Згідно з інформацією ПАТ «Волиньобленерго», їхня технічна характеристика за останні роки свідчить про поступове погіршення їхнього стану. Так, приріст зношеності становить 1.3%-1.7% на рік», – звітує Банада.

Згідно з даними облдержадміністрації, найбільш гострими проблемами в забезпеченні надійного електропостачання споживачів Волині є низьковольтні електромережі. Зокрема 2 тисячі 852 кілометри потребують повної заміни, їх звели ще у 60-70-х роках минулого століття.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що в області були проблеми з перенавантаженням електромереж, у зв’язку з цим в обласному центрі вимикали світло у період пікового використання електроенергії.

А нещодавно трапився небезпечний інцидент – під час дощу у центрі Луцька обірвався і впав у калюжу електропровід.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
нео Показати IP 16 Березня 2015 22:16
Розвалити негайно, це ж залишки совка! Так переможемо!
Правда до нео Показати IP 16 Березня 2015 23:23
ЕС придэ - порядок наведэ.!!!!
балакун Показати IP 16 Березня 2015 23:28
А де Волиньобленерго прибуток діває? Чи споживачі їм зміну електромереж повинні окремо олатити? Або з бюджету коштів закортіло отримати?!
Вася до балакун Показати IP 17 Березня 2015 05:44
коментар було видалено
Анонім Показати IP 17 Березня 2015 07:22
Чверть століття мовчки знімали надприбутки не вкладаючі грошей в реконструкцію...а тепер; " набудували свьєти а ти лемко ремонтуй"
журналіст з Володими Показати IP 17 Березня 2015 09:23
Цим ПАТ " Волиньобленерго" вже давно повинні зацікавитися Антимонопольний комітет та особливо Генпрокуратура. Отримуть НАДПРИБУТКИ від населення та підприємств , сплачують мізерні податки, прикриваючись " шаленими затратами " на відновлення ліній . А всі доходи тихесенько переводять в офщорні компанії.
Че Показати IP 17 Березня 2015 09:29
ПАТ " Волиньобленерго" в кожні видані Тех.умови закладає обов'язок забудовника поміняти кабель, побудувати трансформаторну, ячейки і т.п. Згодом це все нове БЕЗКОШТОВНО передається на баланс обленерго, отримує податковий кредит на суму вартості переданого обладнання. І їм ще мало!!! С..и! Пора чистити цю конюшню авгієву!!!!
повідомте хто Показати IP 17 Березня 2015 09:56
насправді е власниками ПАТ " Волиньобленерго"і чому вони 25 років не ремонтували вкрадене в людей Украіни
споживач Показати IP 17 Березня 2015 11:12
Чого Банада тільки констатує факти?Чого він як влада не питає в "Обленерго" чого не проводиться заміна і ремонт ліній електропередач?Обленерго не виробляє електоенергію,А купує на енргоринку іперепродує.її.Лінії електропередач будують самілюди,за техумови гроші деруть величезні.Оце так бізнес.Електроенергія є товаром.Невже бізнесмену ми будуємо магазин,щоб він продавав нам товар.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus