USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині на гепатит А захворіла десятикласниця

7 Лютого 2018 14:35
Лікарі Любомльського міжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» продовжують роботу по ліквідації спалаху вірусного гепатиту А в селі Піща Шацького району, де кількість захворілих досягла 9 осіб.

Про це інформує Волинський лабораторний центр.

Захворювання протікають у формі середньої важкості, на даний час продовжують лікуватися в інфекційному стаціонарі 4 особи.

За останній тиждень виявлено захворювання у учениці 10 класу місцевої школи, де навчається понад 140 дітей. Зберігається загроза поширення інфекції в навчальному закладі.

У вогнищі спільно з медичними працівниками первинної медико – санітарної допомоги району проведено повний комплекс необхідних профілактичних та протиепідемічних заходів, забезпечено медичне спостереження за контактними, проведена заключна дезінфекція в осередку захворювання. Проведено понад 140 лабораторних досліджень зовнішнього середовища, в тому числі понад 90 — в навчальному закладі.

У вогнищі спільно з медичними працівниками первинної медико – санітарної допомоги району проведено повний комплекс необхідних профілактичних та протиепідемічних заходів, забезпечено медичне спостереження за контактними, проведена заключна дезінфекція в осередку захворювання. Проведено понад 140 лабораторних досліджень зовнішнього середовища, в тому числі понад 90 — в навчальному закладі. Зокрема досліджено на бактеріальну забрудненість та вірус гепатиту А питну воду в домашніх осередках захворювань та в школі. За результатами лабораторного контролю антигену гепатиту А в колодязній воді не виявлено, що дало підстави виключити водний шлях передачі інфекції. Епідеміологічним розслідуванням встановлено основний шлях передачі – контактно-побутовий, що вказує на тісний побутовий контакт в сімейних умовах, так як усі захворілі є родичами та друзями.

Дирекцією школи за рекомендацією лікарів-епідеміологів призупинено роботу харчоблоку школи, розроблено план заходів по локалізації та ліквідації осередку захворювання, додатково закуплено миючі та дезінфікуючі засоби, посилено контроль за режимом прибирання в закладі та дотриманням правил особистої гігієни учнями. Про результати епідрозслідування інформовано районну державну адміністрацію, відділ освіти райдержадміністрації, сільського голову, дирекцію школи.

Епідрозслідування триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus