USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині на захист від коронавірусу планують виділити 600 тисяч

4 Березня 2020 17:55
З обласного бюджету Волинської області планують виділити 600 тисяч гривень на профілактичні заходи боротьби з коронавірусом.

Про це стало відомо в ході селекторної наради із райдержадміністраціями та містами обласного значення, 3 березня, повідомляє Волинська ОДА.

«Приводів для паніки немає, відповідальними органами та службами вжито усіх необхідних заходів. Напрацьовано чіткий алгоритм дій на випадок виникнення надзвичайної ситуації на території області. Не потрібно закупляти та зберігати вдома засоби індивідуального захисту. Усі причетні до проведення в області профілактичних заходів повинні долучитися до інформаційно-роз’яснювальної роботи. Особливо патрульні поліцейські, які можуть на вулицях спілкуватися із населенням», – наголосив голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко.

Окрім цього, він розповів, що на сесії обласної ради, яка відбудеться 12 березня, ініціюватиме виділення з обласного бюджету 600 000 гривень на засоби індивідуального захисту для Луцького прикордонного загону та інші профілактичні заходи.

За словами начальника управління охорони здоров’я ОДА Ігоря Ващенюка, Волинь повністю готова до боротьби із захворюванням.

«Госпітальною базою для надання медичної допомоги визначено Обласну інфекційну лікарню та у разі захворювання вагітної – перинатальний центр. Створено 2 спецбригади швидкої допомоги для транспортування та надання допомоги особам, які відповідають визначенню випадку COVID-19 до госпітальних баз. Підготовлено 338 інфекційних ліжок з них 104 боксовані для повної ізоляції хворих на коронавірус. З медперсоналом проводяться навчання з питань дотримання вимог протиепідеміологічного режиму, біологічної безпеки та захисту. Прикордонні митні пости забезпеченні засобами індивідуального захисту, яких вистачить на перший час боротьби із хворобою», – розповів Ігор Ващенюк.

Заступниця голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, рекомендувала головам районів та міст в рамках профілактичних заходів, обмежити проведення масових дійств.

Керівниця Волинського обласного лабораторного центру Наталія Янко розповіла, що в області немає швидких тестів на коронавірус, йдеться у сюжеті Суспільного.

Усі вони знаходяться в Київській референс-лабораторії. Їх близько трьох тисяч. Розподілятимуться вони по регіонах за необхідності.

Керівник Волинської обласної інфекційної лікарні Руслан Морочковський показує ізолятор, куди прийматимуть хворих з підозрою на коронавірус. Таких боксів, каже, у лікарні чотири на десять ліжок. Ізолятори пристосовані для надання медичної допомоги хворим з респіраторної групи крапельних інфекцій.
«Бокс на два ліжка, окрема вентиляція, санвузол, душова кабіна. Також у нас є відділення інтенсивної терапії, де будуть проходити лікування хворі з більш важкою патологією. Найчастіше це пневмонія з дихальною недостатністю. В наших умовах ми визначаємо чи є антигени грипу і при потребі, якщо буде необхідно, будемо далі направляти біоматеріал на обстеження на коронавірус. На сьогоднішній день необхідності такої відносно обстеження на коронавірус поки що не було. На сьогоднішній день навантаженість лікарні трошки менша, ніж була тиждень тому», – розповів директор Волинської інфекційної лікарні Руслан Морочковський.
Діагностувати коронавірусну інфекцію можна лише лабораторно, розказала лікар-епідеміолог Наталія Янко.

«Спочатку проводяться дослідження лікарями-інфекціоністами швидкими тестами, це збудники віруси типу А і типу В, далі направляються на діагностику у вірусологічну лабораторію нашого лабораторного центру, де проводяться методом ПЛР дослідження, у нас наявні усі необхідні середники», – відзначила директорка Волинського лабораторного центру Наталія Янко.

Наталія Янко розповідає, на Волині визначено три госпітальні бази, куди направлятимуться хворі з підозрою на коронавірусну інфекцію.
«Це швидка допомога, перинатальний центр і обласна інфекційна лікарня. З підозрою на коронавірус буде займатися швидка допомога в Луцьку та Ковелі. Лікарі-епідеміологи будуть проводити епідрозслідування, це робота із контактними хворими для того, щоб інфекція не поширилася і плюс робота вірусологічної лабораторії із підозрою на коронавірус», – зазначила Наталія Янко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus