USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині горять торфовища

7 Серпня 2015 13:50
Волинські рятувальники борються із загоранням торфовищ в поліських районах області. Про це повідомляє прес-служба ДСНС у Волинській області.

6 серпня пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС у Волинській області локалізовали 2 осередки загорянь торфовищ в Старовижівському та Ратнівському районах. Тут залишилось загасити по 0,5 гектара тліючих торфяників.

Триває гасіння вогню на торфовищах в урочищах «Триба» біля села Тоболи Камінь-Каширського району, «Їлки» поблизу села Бихів Любешівського району та «Євник» поблизу села Тур Ратнівського району.

Загалом в зазначених районах для приборкання вогню, що подекуди горить на глибині понад 1 метр, задіяли 10 одиниць спеціальної та основної пожежної техніки державної, лісової та місцевої пожежної охорони, дві мотопомпи, 30 рятувальників та понад три десятки місцевих мешканців.

Одночасно з гасінням пожеж працівники наглядово-профілактичних органів управління ДСНС області спільно з правоохоронцями та працівниками екологічної інспекції здійснюють розслідування причин виникнення пожеж, що завдають значної шкоди здоров’ю місцевих мешканців, які змушені по декілька днів дихати їдучим димом від горіння торф’яників. ДСНС області докладаєє максимум зусиль для того, аби віднайти винуватців цих пожеж. У разі встановлення їх провини, порушників притягнуть до адміністративної відповідальності.

З метою стабілізації пожежної обстановки в області, управління ДСНС звертається до всіх мешканців краю: будьте обережними при поводженні з вогнем, не розводьте багаття на торф’яниках та в лісах, не кидайте не загашені сірники та недопалки з вікон автомобілів. В умовах сухої спекотної погоди, що встановилась в області, навіть найменша іскра може призвести до великої пожежі в екосистемах та завдати непоправної шкоди лісовим масивам чи знищити житлові будинки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus