USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині палають торфовища

31 Серпня 2015 17:32
З початку року на Волині сталося 99 лісових пожеж, 61 пожеж на торфовищах. Як зазначають у управлінні ДСНС області, більшість із них сталися внаслідок людської необережності. Досі продовжують гасити пожежу на 7 торф’яниках.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови облдержадміністрації сьогодні, 31 серпня.

Так, начальник УДСНС області Володимир Грушовінчук повідомив, що з початку 2015 року на Волині сталося 99 пожеж в лісових масивах на площі 124 гектара. Також сталося цьогоріч 61 пожеж на торфовищах. Найбільша площа, охоплена вогнем – 100 гектарів.

Нагадаємо, у зв’язку з масштабною пожежею на великому торфовищі у області оголосили надзвичайний стан. Сьогодні ситуація в місцях, де горіли торфовища, кажуть в ДСНС нині вже контрольована. Найбільшу пожежу біля села Видерта Камінь-Каширського району гасили рятувальники з 10 по 28 серпня. Адже коли горять торфовища, то інтенсивність горіння зменшується лише тоді, коли торф прогорає на 40 сантиметрів.

Досі на Волині гасять 7 пожеж на торф’яниках. Однак, ускладнюють роботу відсутність води у меліоративних каналах, відсутність опадів і висока температура повітря. На Волині також є безпека виникнення нових осередків пожеж.

Володимир Грушовінчук повідомив: у Камінь-Каширському районі вдалося розчистити меліоративні канали, але тепер перед виконавцем робіт треба розрахуватися. Необхідна сума в розмірі 300 тисяч гривень. Відтак, він попросив обласних фінансистів виділити району ці гроші. Крім того, рятувальники просять виділити додаткові кошти для створення матеріальних резервів для запобігання пожеж у північних районах.

Головний рятувальник області звернувся до керівників райдержадміністрацій з проханням провести роз’яснювальну роботу з населенням. Адже в 99% пожеж причиною загоряння стає людська недбалість або необережність, особливо коли селяни спалюють рештки сухих рослин після збору урожаю. До слова, як стало відомо під час наради, у райвідділі МВС Ратнівського району відкрито 6 проваджень щодо загорянь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 31 Серпня 2015 18:10
Ви думаєте хтось з патріотів відро води принесе? А всім до лампочки !!! Тут патріотизм не пр явить ніхто з свідомих і несвідомих !
ПСЕВДОПАТРІОТАМ Показати IP 31 Серпня 2015 18:22
А ПО "Свобода" не хоче допомогти пожежу гасити ? Чи всі за передоплату працюють ....
саша Показати IP 31 Серпня 2015 22:44
вони тільки за бабло працють ганьба "СВОБОДІ" І ЙОГО ЛІДЕРУ..... БАНДУ ГЕТЬ.......
Еколог Показати IP 1 Вересня 2015 02:37
Чорнобиль нічому не навчив.Скільки палять стерні на полях,сухого бадилля на городах.Дихайте діоксином.Люди самі себе знищують і майбутні покоління.
справедливий Показати IP 1 Вересня 2015 10:00
А де самохвалена екологічна інспекція області на чолі з ії корупціонером-керівником Ткачуком О.В.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus