USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині навмисне занижували якість вугілля: бюджет недоотримав мільйони

1 Травня 2015 12:44
Посадовці підприємства на Волині навмисне занижували якість вугілля. Відтак, до бюджету не надійшло 4 мільйони гривень.

Упродовж 2013-2014 років посадові особи одного з держпідприємств у бухгалтерських обліках та відповідних актах систематично вносили завідомо недостовірні відомості, занижуючи показники вологості та зольності видобутого вугілля.

Штучно занижена якість вугілля, що планувалося для поставок тепловим електростанціям України, стала підставою для подальшого зниження його вартості та реалізації суб'єктам господарювання області.

Працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Волинській області встановлено, що посадові особи підприємства у такий спосіб сприяли ненадходженню до бюджету коштів на загальну суму 4 мільйони гривень.

За вказаним фактом прокуратура Волинської області відкрилао кримінальне провадження з правовою кваліфікацією кримінальних правопорушень, передбачених частиною 5 статті 191 та частиною 2 статті 366 (службове підроблення та привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем ) КК України.

Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.

Досудове слідство триває та вирішується питання про повідомлення службовцям про підозру в учиненні кримінального правопорушення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
102 Показати IP 1 Травня 2015 13:01
І ще ТІ шахтьори будуть бастувати?! Хай беруть за я*ця своїх керовніків, розпродують їхні маєтки і тачки, а гроші - собі на зарплату, а то тріпають людям нерви. Чому це народ має за свої податки утримувати тих злодіїв ("шахтарів")?!
Анонім до 102 Показати IP 1 Травня 2015 14:05
А сколько с этой оборутки получили рядовые шахтеры, т.е. те, кому не платят заработную плату? И разве это дело простого шахтера следить за тем, чтобы подобных оборуток не было?
Чорний шахтар Показати IP 1 Травня 2015 14:25
Гендиректор Гарбузюк-красава! Скільки вже проти нього кримінальних справ порушуали а йому усе ніпочом, бо вміє хлопчина файно каятися. На шахті Бужанській де тоді Гарбузюк керував, пару років тому наче в казці зникло вугілля на мільйони, була порушена кримінальна справа, яку згодом закрили-як було вказано у постанові "шляхом щирого каяття" Гарбузюка. Потім Гарбузюк по пьяці вчинив ДТП біля базару,розбив своїм джипом пару автівок-справу закрили. Особливо бурхливу діяльність по дерибану державних грошей разгорнув Габузюк коли очолив Волиньвугілля. Взяв собі на роботу на круту зарплатню свою давню подругу колишню іваничівську прокуроршу Герасимчук, яку під час Майдану звільнили з прокуратури-і думав усе буде шито-крито. Але схоже у нових політичних умовах колишня прокурорша не змогла відмазати Гарбузюка і прийдеться тепер Михайлі Гарбузюку пихтіти по повній!
Чорний шахтар Показати IP 1 Травня 2015 14:33
Ясна річ що усі ці злочинні оборутки не могли робитися без активної участі головного бухгалтера та директорки з економіки та комерцій Буткевич Зини, тієї самої проти якої вже була порушена кримінальна справа про незаконне нарахування премій начальству Волиньвугілля на мільйони гривень, з різних дивних причин-спортзмагання, дні автомобіліста тощо. Тієї самої Зини Буткевич, яка попристроювала на теплі та грошовиті посади своїх родичів.
2+2=5 Показати IP 1 Травня 2015 20:17
Якщо занижувати показники вологості та зольності видобутого вугілля, то якість вугілля має зростати? Щось незрозуміло?
Чорний шахтар до 2+2=5 Показати IP 1 Травня 2015 21:08
Усе до геніального просто- чим вища зольність вугілля тим воно дешевше. Споживач дешево купляє якісне вугілля за ціною неякісного, за що красно дякує керівництво Волиньвугілля великим хабарем!
Пояснюю до 2+2=5 Показати IP 2 Травня 2015 08:06
Є базова ціна на вугілля ну наприклад 1000 грн за 1 тонну при зольності 23% вологості 6% за кожен відсоток зниження або підвищення зольності ціна змінюється на 2,5% від базової ціни. Відповідно якщо виписувати по документах вугілля з високою золністю а по факту відвантажувати з низькою, то ціна буде на 25-30 % нижчою. Всім зрозуміло?
Закон Показати IP 2 Травня 2015 08:12
Чиновник,що бере хабар в час, коли солдати віддають життя за свою землю, нічим не кращий ніж терорист, що стріляє з Граду по мирних жителях .
Чорний шахтар до Закон Показати IP 2 Травня 2015 10:12
Це питання можна напряму адресувати гендиректору Волиньвугілля Гарбузюку та його посіпакам, які перетворили держпідприємство на найбільший корупційний оазис Волині
Бардак в Україні Показати IP 2 Травня 2015 08:14
Нам не страшні московські воші, нам страшні українські гниди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus