USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині не виконується програма підтримки дітей, хворих на діабет

23 Травня 2017 11:06
На те, що затверджена облрадою програма «Цукровий діабет на 2016-2017 роки» не фінансується, нарікають в ГО Об`єднання батьків дітей, хворих на цукровий діабет «Інсулін».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства 23 травня.

Як повідомила представник Громадської організації «Об`єднання батьків дітей, хворих на цукровий діабет «Інсулін» Ірина Аксеновська, громадська організація була ініціатором програми «Цукровий діабет» на 2016-2017 роки. Обласна рада затвердила програму у жовтні 2016 року, але програма, з її слів, не працює, а кошти спрямовувалися не за призначенням. Так, гроші були скеровані на таблетки для зниження рівня цукру у крові, але у дітей, інтереси яких відстоює ГО, немає 2-го типу діабету, вони усі потребують інсуліну. Вона просила депутатів вирішити питання, що гостро стоїть нині.

Голова фракції «УКРОП» у облраді Вячеслав Рубльов зазначив, що після того, як депутати Волиньради проголосували за програму, управління охорони здоров’я ОДА мало б фінансувати її. Тому варто запитати в керівника управління Ігоря Ващенюка, чому програму не фінансували, або ж перекидали кошти не за призначенням.

Заступник начальника управління Валерій Руцький повідомив, що минулого тижня Ірина Аксеновська була на прийомі у голови Волинської ОДА і той дав завдання перевірити кошти, які надійшли на виконання програми. Зі слів посадовця, 300 тисяч виділили Обласному дитячому територіальному медичному об’єднанню. Так, в області налічується 177 дітей, хворих на цукровий діабет, а цьогоріч виявили 14 нових хворих дітей. Діти, у яких вперше виявили цю хворобу, не мають фінансування, тож згадані 300 тисяч виділили Обласному дитячому ТМО, аби спеціаліст їх розподілив відповідно до потреб кожної дитини.

Вячеслав Рубльов зауважив, що у Луцьку подібна програма працює і немає труднощів з її виконанням, отже управління повинно було пропонувати закласти кошти в бюджет відповідно до програми.

Член комісії Сергій Сівак зауважив, що усе фінансове навантаження обласний бюджет, можливо, не зможе взяти на себе, тому звертатимуться до місцевих громад, аби ті взяли на себе частину фінансування. Члени комісії вирішили рекомендувати управлінню охорони здоров’я ОДА в десятиденний термін надати бюджетній комісії облради пропозиції щодо фінансування програми у зв’язку зі збільшенням кількості пацієнтів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
тт Показати IP 23 Травня 2017 11:30
Про яку програму вы пишете,в Украинi йде програма знищення всiх iнсулiнозалежних, то iнсулину немае то тендер непровели то кошти заблокованi,уряд чекае поки ми всi з,,,,мо
До ПМ Показати IP 23 Травня 2017 12:03
Зато використовується програма підтримки атошних дітей, є що получають по 14 тисяч з гаком і їх ще підтримують, можу назвати призвіща Маринець отримує 11 тисяч і дружина 8 тиясч за квартиру не платять (2 посвід АТО) і йде ще підримка на дітей?????
проте Показати IP 23 Травня 2017 17:03
судячи з інформації програма написана та прийнята для дітей, інтереси яких відстоює ГО. А дітям, які хворі на ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ 2-го типу -зась ? сьогодні хворі на цукровий діабет забезпечуються інсуліном за рецептами через аптеки області , як дорослі так і діти. такі програми мабуть необхідно підготовлювати за участі відповідних управлінь -охорони здоровя та фінансів спільно з ГО. Тоді буде спільне вирішення проблемних питань, своєчасне коригування програми за потреби і належне виконання, а не претензійно-контролюючий підхід. з усією повагою до ГО та депутатів, проте ще є відповідні спеціалісти-лікарі ендокринологи, варто було б почути їх думку. ПРОТЕ ......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus