USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В області не можуть прийняти бюджет, хворі волиняни страждають

6 Лютого 2014 18:11
Мільйони гривень недоотримує галузь охорони здоров’я на Волині через неприйняття обласного бюджету. Коштів на лікування людей катастрофічно не вистачає, – б’ють на сполох медики.

Про це дискутували під час науково-експертного круглого столу «Ризики неприйняття бюджету області на 2014-1 рік» сьогодні, 6 лютого, в обласній раді.

«Зараз не вистачає більше 7 мільйонів гривень субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання медикаментів для швидкої медичної допомоги. Ще більше 4 мільйонів гривень недоотримує медицина краю на часткове відшкодування вартості препаратів гіпертонічної хвороби. Ми не можемо ще погасити торішній борг перед аптеками у 120 тисяч гривень. Також страждає програма «Волинькард», на яку ми чекаємо 3,7 мільйона гривень. Найгірше у цій ситуації - те, що 13 мільйонів гривень субвенцій з обласного бюджету ми не можемо надати бюджетам Луцька і Ковеля за надані сеанси гемодіалізу. Це така програма, яка не може чекати, бо без цієї процедури через місяць людина помирає»,- стурбовано висловився начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк.

Головний лікар обласної клінічної лікарні Іван Сидор сказав, що до нього в кабінет приходять люди й кажуть, що будуть ночувати, якщо не дадуть необхідних ліків, бо все одно помруть: «Ми робимо 60 операцій в день. Я приймаю по 50-60 пацієнтів. Тут наркозні препарати треба, це невідкладно! По програмі «Волинькард» у нас черги ростуть».

Іван Сидор каже, що звертається через ЗМІ до усіх депутатів обласної ради, аби ті найближчим часом прийняли обласний бюджет на 2014-й рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 6 Лютого 2014 18:30
Подякуймо Апазіціі за наші проблеми - і це лише початок.... Особливо головним крикунам майдану гусю, бондарю ,вітіву ,майці .....
Олег Показати IP 6 Лютого 2014 19:51
Гузю і Грицюку термінову ампутацію... мозку!!!
Головний лікар Показати IP 6 Лютого 2014 20:08
Красти менше треба і тоді на все буде вистачати а не шукати чорну кішку в темній кімнаті
Леся Показати IP 6 Лютого 2014 20:30
І до чого тут опозиція, шановний " пане Азіров" ?(до аноніма) Що б відбулася сесія і прийняли бюджет то потрібно зібратися депутатам і в першу чергу регіоналам. Так, потрбні кошти, але хто їх бачить? Як не маєш грошей то можеш в лікарню не йти. Бо на кожному кроці куди не ступиш - давай гроші. При нашій безкоштовній медицині, при виділенні мільйонних дотацій ми платимо за ліки, мед.сестрі, санітарці, лікарю, настазіологу , за аналізи, за всі апарати, які вже стократ окупилися багодійними внесками і ніхто не задумується чи є в людини стіьки грошей,вони лише знають які у них розцінки. Ті хто давав клятву Гіпократа збагачуються за рахунок тих , хто останнє віддасть за те, що б жити, любити,радіти дітям , онукам, Бо ж так хочеться жити, Хто не дивився смерті в лице той і не зрозуміє
Лучанин Показати IP 7 Лютого 2014 02:52
В області не прийняли бюджет, бо обласну раду паралізували Гузь, підгузки типу Пирожика і підгузниці типу Маїй Москвич. Пора вийти на Майдан з вимогою припинити беззаконня

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus