USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині невідомі понівечили насосну станцію

4 Березня 2015 15:18
Невідомі вивели з ладу насосну станцію, яка захищає селище Ратне від повеней і паводків. Про це повідомив волинський власкор газети "Голос України" Микола Якименко.

У Ратнівському районі, який чи не найбільше в області страждає від повеней і паводків,

розпочався справжній наступ злодіїв на водозахисні споруди. Лише з початку 2015 року зафіксовано сім випадків нищення гідроспоруд. Зокрема крадіжки запірного

обладнання мали місце на Гірниківській осушувальній системі на магістральному каналі МК-1, на Прип’ятській осушувальній системі на меліоративному каналі К-14, на Велимчанській осушувальній системі на МК-2, на Залухівській осушувальній системі. Із гідротехнічних споруд були вирізані металеві затворні рами, гвинтопідйомники.

Кілька днів тому вандали зламали замок на Прип’ятській насосній станції № 2, (розташованій біля кладовища в селищі Ратне), що перебуває на консервації. Нічого не вкравши, зловмисники понівечили всю електроапаратуру, розбили контактори, систему захисту насосів, понищили всі щитові, прилади обліку електроенергії. На жаль, після дій цих варварів обладнання ремонту не підлягає. Орієнтовна вартість пошкодженого майна близько 15 тисяч гривень. Здоровим глуздом такий розбій пояснити не можна.

Цьогорічна весна відносно суха, повені немає. Однак гідротехнічні споруди, насосні станції завжди повинні бути напоготові. Без них вода на системах некерована і приводить до біди.

До слова, як повідомляо Інформаційне агентство Волинські Новини, у лютому цього року на Ратнівщині запустили в дію гідроспоруду Вижівського водозабору, що живить водою Дніпро-Бузький канал і забезпечує судноплавство на ньому. Таким чином, вода з Прип’яті знову потекла в Дніпро-Бузький канал. ФОТО.

Зауважимо, що кожного року жителі Ратнівського району звертають де державних органів з проханням надати фінансову допомогу у вирішенні питань пов’язаних із шкідливою дією вод і слізно просять врятувати їх садиби та врожай від затоплень. І разом з тим маємо в районі такі прикрі факти нищення гідротехнічних споруд.

Виходячи з цього, водогосподарники області звертаються до всіх волинян з проханням бережно ставитись до гідроспоруд і пам’ятати, що їх псування може призвести до катастрофічних наслідків і значних матеріальних втрат населення.

На фото: зруйноване обладнання Прип’ятській насосній станції № 2.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
пр Показати IP 4 Березня 2015 15:20
Это всё Путин!!!! :)))
ввв до пр Показати IP 4 Березня 2015 16:15
одним словом полішуки
Штефан, Луцьк Показати IP 4 Березня 2015 15:29
То ФСБ та сепарИ)))
Дьодік Показати IP 4 Березня 2015 15:42
Мабуть це лудити.
Анонім Показати IP 4 Березня 2015 15:50
А мабуть, наші доморощені троглодити, які позаливали сліпаки самогоном і ходіть як вилупки, дивляться, де б що вкрасти, або суху траву і ліс спалити. Троглодитів на гілляку.
Лучанин Показати IP 4 Березня 2015 15:51
До Штефан, Луцьк та пр, ви два дол**оба!!!
Петро Кравчук Показати IP 4 Березня 2015 18:37
Небайдужий. А де ж наша доблесна ратнівська міліція? Невже й цей простенький злочин не може розкрити у себе вдома?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus