USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині обиратимуть ескіз пам’ятника Героям АТО

29 Січня 2016 08:00
70 тисяч гривень передбачили на встановлення меморіалу учасникам АТО в Іваничівському районі. За станом на сьогодні триває обговорення, як саме має виглядати меморіальний знак та де його встановлять. Про це повідомляє Буг.

Питання щодо встановлення пам’ятного знаку учасникам антитерористичної операції в Іваничівському районі, які загинули під час бойових дій на сході країни, обговорювали днями під час наради заступника голови РДА Людмили Войтович.

«Питання встановлення пам’ятного знака порушували вже давно. На початках це мав бути пам’ятник Небесній сотні, але обставини в країні змінилися, тому плануємо зробити постійний постамент Героям АТО, тимчасові у нас вже є. Кошти на встановлення передбачаємо, однак, якщо проект буде якіснішим, нам їх не вистачить. Організовуємо підготовчі роботи, для того, щоб втілити плани в життя, потрібно мати рішення сесії селищної ради на відведення певної території. Будемо також оголошувати конкурс на ескіз пам’ятника. Коли буде кошторис, тоді, відповідно, працюватимемо над тим, щоб приступити до конкретних дій. Хочемо за рік все встигнути. Надіємося, що нам це вдасться», – каже Людмила Войтович.

Під час наради говорили про співфінансування із сільськими радами та залучення меценатів до збору коштів. Планують під час засідання Громадської ради обговорити місце розташування знаку. Є два варіанти – біля залізничного вокзалу або на Меморіалі Слави в Іваничах.

«Професійного художника залучати дорого. В нас є люди з багатою фантазією, тому збиратимемо пропозиції від наших краян», – відзначила заступник голови РДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Горохівчанин Показати IP 29 Січня 2016 08:18
Сьогодні помер Герой УПА , Грищук Анатолій . Похорон відбудеться завтра о 12. В м. Горохів
Віра Показати IP 29 Січня 2016 12:53
Було б добре поставити пам'ятник Героям АТО в центрі селища,а ще краще біля залізничного вокзалу, там завжди людно і всі пам'ятали б своїх Героїв.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus