USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На придбання житла для бійців очікують 13,5 мільйона

12 Червня 2017 11:12
На компенсацію придбання житла для родин загиблих бійців-волинян та учасників АТО з інвалідністю 1-2 групи обіцяють виділити 13,5 мільйона з держбюджету.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської ОДА 12 червня.

Директор департаменту соціального захисту населення Оксана Гобод повідомила, що з 2014-2015 років уряд передбачив на державному рівні надання житла родинам загиблих та особам з інвалідністю 1-2 групи з числа учасників АТО. Департамент соціального захисту закуповував квартири, які згодом передавали у власність. Минулого року уряд передбачив виплату компенсації, аби родини могли самостійно обирати собі житло.

Наразі на Волині отримали компенсацію у сумі 25 мільйонів гривень. Розпорядженням кабміну від 7 червня передбачили 13,5 мільйона гривень на виплату компенсації родинам загиблих учасників АТО та інвалідам 1-2 групи з числа учасників АТО з Волині. Відповідно до заявки за станом на 1 квітня, осіб, які потребують поліпшення житлових умов з цих категорій налічувалося 19 – 7 родин загиблих та 12 сімей осіб з інвалідністю 1-2 групи з числа учасників АТО.

Посадовець просила органи місцевого самоврядування пришвидшити розгляд пакетів документів для прийняття відповідних рішень, адже невдовзі, мовляв, кошти надійдуть в область і будуть розподілені між районами та містами. Важливо, з її слів, аби не повторилася картина, коли з департаменту доводилося щодня телефонувати до органів місцевого самоврядування, аби ті пришвидшили процес.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus