USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині очікують зростання захворюваності на ГРВІ. Коли саме

19 Січня 2024 14:56
Протягом минулого тижня на Волині зареєстровано понад 5200 випадків ГРВІ, з них 90 – COVID-19.

Про це 19 січня повідомила заступниця генерального директора з дослідження біологічних факторів Волинського обласного ЦКПХ Ірина Єнжиєвська, інформує Волинська ОВА.

За її словами, серед захворілих 50% становлять діти до 17 років. У порівнянні з попереднім тижнем загальна захворюваність на ГРВІ знизилася на 7%, що пов’язано з канікулами у школах. Загалом захворюваність на сьогодні перебуває на неепідемічному рівні.

«За попередніми прогнозами зростання захворюваності на ГРВІ, в тому числі грип та COVID-19, слід очікувати в кінці січня – на початку лютого. Отже, маємо бути готові до подальшого збільшення кількості випадків хвороби», – наголосила Ірина Єнжиєвська.

До слова, нині в області у зв’язку з підвищеною захворюваністю на ГРВІ на дистанційну форму навчання переведено один клас закладу загальної середньої освіти в Луцьку (гімназія №17), девʼять класів ліцею в Нововолинську та два ЗЗСО у Володимирі.

Читати ще: ВООЗ фіксує неймовірно низький рівень вакцинації від COVID та грипу

Медики нагадують, що найефективнішим засобом для профілактики грипу та запобігання важким ускладненням хвороби є щорічна вакцинація. Всього з початку епідсезону на Волині вакциновано близько 2200 осіб, із них 60 % – з групи ризику.

Читати ще: Є Pfizer: де і як волинянам вакцинуватися проти COVID-19

Слід також пам’ятати, що вакцинація проти грипу не захищає від COVID-19 та навпаки. Тому людина, яка має важкі супутні захворювання або старший вік, має отримати щонайменше два щеплення: і від COVID-19, і від грипу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus