USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині оголосили карантин через сказ

15 Червня 2018 20:05
В одному з сіл Любомльського району оголосили карантин на 2 місяці через виявлений труп кота, хворого на сказ. Перед смертю тварина покусала місцевого жителя. До загрозливої зони відносяться Вишнівська ОТГ та лісові угіддя, які знаходяться поруч.

Про це йдеться на сайті Любомльської РДА.

12 червня в селі Бережці у місцевого жителя виявили труп загиблого кота, на даний час згідно експертизи Волинської регіональної державної лабораторії ветмедицини №1929 п.м./2018/603 встановлено діагноз – сказ. Тварина покусала свого господаря, який зараз проходить вакцинацію проти сказу в територіальному медичному об’єднанні Любомльського і Шацького районів.

Карантинні обмеження у селі Бережці ввели на 60 днів. Встановлено загрозливою зоною територію Вишнівської об’єднаної територіальної громади та лісомисливські угіддя навколо сіл Старовойтове, Коцюри та Римачі.

Сказ - це вірусна хвороба людей і тварин з виразними ознаками ураження центральної нервової системи та 100% летальністю. На сказ хворіють всі види теплокровних тварин, а також людина. Хвороба дуже поширена. Резервуаром збудника у природі є, насамперед, дикі тварини, зокрема лисиці, вовки, гризуни, бродячі собаки, коти та інші. Зараження відбувається переважно через укуси хворих на сказ тварин.

Причиною поширення захворювання є порушення правил утримання собак і котів, безвідповідальність власників домашніх тварин, зростання популяції бродячих собак та котів, збільшення популяції червоної лисиці та відсутність системи контролю за кількістю і міграцією цих тварин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 16 Червня 2018 00:13
Поясніть будь ласка темному як можна увязати "Сказ - це вірусна хвороба" та "Причиною поширення захворювання є порушення правил утримання собак і котів, безвідповідальність власників домашніх тварин"? Тобто всі хто сезонно хворіє грипом є безвідповідальними? Хто автор цієї маячні?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus