USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Восьмий випадок сказу цьогоріч: у волинському селищі на 60 днів запровадили карантин

20 Лютого 2024 14:21
У селищі Іваничі запровадили карантин через випадок сказу в домашнього пса. Відповідне рішення ухвалила протиепізоотична комісія при Володимирській райдержадміністрації

Це уже восьмий випадок сказу від початку року, розповів Суспільному головний спеціаліст обласного управління Держпродспоживслужби Сергій Войтюк.

Карантинні обмеження в Іваничах запровадили на 60 днів. Відомо, що власниця собаки, який був на прив’язі, 13 лютого помітила, що із твариною щось не так. Наступного дня вона повезла пса на огляд до ветеринара, а 15 лютого він помер.

Як розповів Сергій Войтюк, 16 лютого ветеринари лабораторними дослідженнями підтвердили сказ у померлого пса. Люди з твариною не контактували.

Читати ще: «Вовки загризають козуль та псів, лисиці розносять сказ»: на Волині збільшилася популяція хижаків

За даними Держпродспоживслужби, впродовж 2023 року на Волині визначили 47 неблагополучних пунктів, де захворіли на сказ та загинули 49 тварин, а в селищі Іваничі з 19 лютого вже працюють ветеринари та безплатно вакцинують домашніх тварин від сказу.

«Торік у такий самий період було виявлено 5 випадків сказу. Випадки захворювань почастішали. Цей собака, ймовірно, контактував з хворою лисицею і заразився», – додав Сергій Войтюк.

Нещодавно у Ківерцях ліквідували хвору на сказ лисицю. Тварина забігоа на подвір’я до місцевих жителів, вона мала контакт з людьми та собакою господарів.

А на початку лютого у селищі Люблинець в домашнього кота ветеринари виявили сказ.

Довідка

Сказ – гостре інфекційне захворювання всіх теплокровних тварин і людини, спричинене вірусом сказу. Характеризується розвитком енцефаліту зі стрімким пошкодженням центральної нервової системи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Цікавий Показати IP 20 Лютого 2024 14:43
У Нововолинську, особливо в сторону шахти 1, і на вулицях поблизу море безпритульних та нещеплентїпсів. Чи є влада в Нововолинську і на кого вона працює?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus