USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині переможці стипендіального проекту втілюють мрії в життя

20 Квітня 2016 18:30
Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» постійно шукає своїх однодумців, стимулює їх не лише фінансово та організаційно: цікаві ініціативи волинян можуть бути втілені завдяки запровадженню різноманітних проектів.

Конкурс студентських проектів «Моя інвестиція в майбутнє міста» цього року завершився відбором сорока переможців: автори найдостойніших робіт із середньо-професійних та вищих навчальних закладів Луцька впродовж п’яти місяців будуть отримувати матеріальну винагороду від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Про це повідомляють у прес-службі Фонду.

Стипендіат Фонду Назар Дубина, студент Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, мріє про творчу відеолабораторію для свого вишу. На його думку, саме студенти можуть презентувати себе найдостойніше, найповніше висвітлювати життя молоді й таким чином популяризувати свій заклад.

Хлопець вірить, що така новація відкриє чимало цікавого не лише для студентів свого університету, а й для абітурієнтів з Волині та не лише: «Це вплине на те, що абітурієнти з Волині, можливо, з інших областей, бачитимуть, що в нашому університеті вони можуть себе реалізувати, що тут є креативні люди, а вони мають нагоду бути серед них».
Свою стипендію у розмірі 2500 гривень на місяць Назар хоче використати на придбання відеокамери, яка допоможе реалізувати мрію. «Завжди приємно отримувати заохочення, особливо за те, що любиш робити. Я відчуваю, що моя робота не марна, що її оцінюють і поза університетом», – каже хлопець.

Ще один стипендіат – Роман Полторак, цьогорічний випускник СНУ імені Лесі Українки. Над представленим на конкурс студентських проектів ескізом працював разом із однодумцями. Роман планує реалізуватися в роботі з дітьми: «Ми хочемо розробити навчальні тренінги для них і спортивну програму. Буде теж і розважальна програма. Я маю досвід роботи і в хореографії, і в акторській майстерності. Я готовий ділитися цим із дітками, тому що вони, як ніхто, потребують нашої допомоги. Вони обмежені в просторі. Хочу їх підготувати, використати потенціал для того, щоб діти були готові до дорослого повноцінного життя».

До речі, волонтерські ідеї Романа уже втілюються в реальність, вони співзвучні з роботою одного із благодійних напрямків Фонду.

Аналізуючи найцікавіші студентські роботи, виконавчий директор Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Орест Маховський зауважив, що ініціативи молодих людей мають ставити за мету вирішення якнайширшого кола проблем.
«Ваша волонтерська діяльність має бути спрямована на те, щоб допомогу отримало якомога більше людей. Якщо ви успішні в спорті, то маєте власним досвідом ділитися із наступним поколінням, школярами, вихованцями дитсадків і виводити їх із задвірків, від смартфонів, телефонів і всього іншого, залучати їх в процес розвитку», – наголосив Орест Маховський.

40 студентів-стипендіатів – це золотий фонд міста, його майбутнє. Тішить, що п’ятеро з номінантів виграли конкурс вкотре.

Детальніше ознайомитися з роботою студентських проектів та перевірити їх у дії можна буде у травні під час тижня стипендіата. Представники організації зможуть переконатися у дієвості ідей, оцінивши їх втілення на практиці.

До слова, конкурс студентських проектів «Моя інвестиція в майбутнє міста» оголошують щорічно. Участь у ньому можуть взяти ініціативні студенти, які мають цікаві ідеї та навчаються у вузах державної форми власності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus