USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Туреччині поранений собака врятував п'ятьох людей

12 Лютого 2023 14:18
У турецькій Малатьї під час землетрусу постраждав собака на прізвисько Кепюк. Попри травми чотирьох лап пес врятував вже п’ятьох людей.

Як повідомляє турецьке видання Trthaber, Кепюк був натренований рятувати людей під час стихійних лих. Наразі він працює з турецькою рятувальною командою Van Disaster and Emergency Management.

Пса направили до турецького міста Малатья разом зі своїми тренерами Дерсімом Булутом та Ніязі Озбеком. Тварина отримала поранення чотирьох лап внаслідок землетрусу осколками від розбитих вікон. Фахівці перев’язали лапи собаці, але Кепюк продовжив працювати.

Читати ще: Потужні землетруси є можливими в Україні: коли це може статися

Інструктор Булут розповів журналістам, що Кепюк допоміг у порятунку 5 людей. Ветеринари полікували лапи собаки, наразі його стан в нормі. Як зазначив Булут, Кепюк працює з великим ентузіастом.
6 лютого на південному сході Туреччини сталися два землетруси силою понад 7 балів. Потім були десятки афтершоків. Також того дня стався землетрус у Сирії.

На ранок неділі, 12 лютого, кількість загиблих у Туреччині та Сирії внаслідок землетрусів зросла до 29 117 людей – 24 617 та 4 500 відповідно.

Читати ще: Енергія землетрусу в Туреччині мала силу 500 атомних бомб

Вчені вже почали аналізувати це руйнівне стихійне лихо. Так, вчений з Італії зазначив, що дані про те, що в результаті землетрусу Анатолійська літосферна плита зрушилася на три метри не остаточні. Про остаточну дистанцію можна буде говорити після даних із супутників. А американські сейсмологи заявили, що за всю історію спостережень таких параметрів землетрусів ще не було зафіксовано.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus