USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині плануюють будівництво і реконструкцію міжнародних переходів

21 Січня 2014 17:32
Нові митні пропуски планують побудувати на Волині у рамках транскордонного співробітництва «Єврорегіону «Буг».

Зокрема, планується побудувати автомобільні пункти пропуски «Адамчуки-Збреже», «Устилуг–Луцьк», новий міст через річку Буг на пункті пропуску «Устилуг-Зосін». Також планується придбати нове обладнання на Ягодинську митницю і запровадити ІТ-технології на митниці.

Про це стало відомо під час презентації Стратегії транскордонного співробітництва Люблінського воєводства, Волинської, Львівської та Брестської областей на 2014-2020 роки сьогодні, 21 січня.

Для підготовки документу створили робочу групу з представників усіх регіонів «Єврорегіону «Буг».

З березня по листопад 2013 року відбулося 5 зустрічей робочих груп. Тепер документ перебуває на стадії обговорення.

Документ такого ґатунку – перший у Європі, повідомив у вступному слові голова облдержадміністрації Борис Клімчук. Він зауважив, що чіткої методики розробки такого документу поки немає. Тож довелося бути першовідкривачами. Після обговорення у регіонах, стратегію плануюють погодити у Раді транскордонного об’єднання «Єврорегіон «Буг». А погодити в Брюсселі обіцяють до парламентських літніх канікул.

Заступник голови облдержадміністрації Едуард Стоєв повідомив, що конкурс проектів, у рамках цієї співпраці, плануюю провести за два роки, у 2016-ому.

А поки що на Волині мають намір реалізувати діючі проекти.

Фінансування проектів має відбуватися на умовах співфінансування: частина з бюджетів усіх рівнів, а частина - кошти Євросоюзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus