USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Волині продавчиня вкрала в магазині підприємиці, у якої працювала, 435 тис. грн

4 Березня 2024 06:46
Волинянка, яка вкрала у магазині, де працювала продавцем, 435 тисяч гривень, отримала умовне покарання.

Відповідний вирок ухвалив Ковельський міськрайонний суд.

З матеріалів справи відомо, що з 2021 року уродженка Ковеля Ірина С. працювала на посаді продавця-консультанта у фізичної особи – підприємця, яка здійснює підприємницьку діяльність у сфері роздрібної торгівлі залізними виробами, будівельними матеріалами та санітарно-технічними виробами у магазині-салоні.

У період з 26 квітня по 21 вересня 2023 року Ірина С. привласнила 435 тисяч 186 гривень, які належать її роботодавиці. Жінка отримувала від покупців кошти в якості оплати за замовлений товар, але частину з них не вносила до каси, а розпоряджалася на власний розсуд. Загалом вдалося встановити двадцять таких випадків.

Читати ще: Проходила стажування: у Луцьку на Конякіна жінка обікрала продуктовий магазин на 4,5 тис. грн

Ірина С. під час розгляду справи визнала свою вину. Волинянка розповіла, що працюючи на посаді продавця-консультанта, вона мала фінансові труднощі, тож неправомірно брала кошти, належні підприємцю, і таким чином обманювала роботодавицю та покупців.

Жінка зауважила, що мала намір повернути ці кошти за рахунок заробітної плати та кредитів, однак не змогла цього зробити, оскільки хворіли її дитина та батько. Ірина С. щиро просила пробачення в потерпілої та зобов`язалась повернути отримані кошти в повному обсязі.

Суд призначив волинянці покарання у виді п’яти років позбавлення волі з позбавленням на один рік права займати посади, пов`язані з обігом товарно-матеріальних цінностей. Однак реальне покарання для Ірини С. замінили на три роки іспитового строку.

Окрім того, суд задовольнив цивільний позов потерпілої.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Платон Показати IP 4 Березня 2024 08:43
Амеба.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus