USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині проклали нову лісову дорогу. ФОТО

3 Листопада 2015 18:21
Нова лісова дорога з’явилася у Добренському лісництві ДП «Камінь-Каширського ЛГ». Нову дорогу здали в експлуатацію в п’ятницю, 30 жовтня.

З цієї нагоди на місце будівництва завітали виконувач обов’язків начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко, голова Камінь-Каширської райдержадміністрації Валерій Дунайчук, голова Камінь-Каширської районної ради Віктор Сус, голова Добренської сільської ради Камінь-Каширського району Петро Матвійчук, головний підрядник «ДОФ-арбо» Анатолій Бусько, лісничі та майстри лісу ДП «Камінь-Каширське ЛГ» на чолі з директором Вячеславом Кузьмичом, громадськість.



Провідний інженер і голова профспілкового комітету ДП «Камінь-Каширське ЛГ» Оксана Харитоненко відкриває урочисте дійство. Благочинний Михнівської округи протоієрей Володимир Новосад разом з отцями Михайлом та Іваном і хористами благочиння відслужив молебень та чин освячення новозбудованої дороги.

– Хай Бог благословить і вбереже всякого мандрівника та всіх, хто їхатиме чи йтиме цією дорогою, – мовив благочинний, звертаючись до присутніх. – Приємно, що у такий скрутний і складний для України час, робляться добрі справи на користь держави та її людей.

– Найбільше наше завдання – не спинятися на досягнутому, – сказав тимчасово виконувач обов’язків начальника ВОУЛМГ Олександр Кватирко. – Бережімо цю дорогу, щоб і через 10 літ вона була у такому ж доброму стані.



Здоров’я лісівникам та будівничим побажав голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук, який зізнався, що відчуває радість, адже не так часто тепер доводиться відкривати нові дороги та ще й у таких віддалених від райцентру місцях.

Учні Добренської ЗОШ І-ІІІ ступеня Олександр Прач та Катерина Давидюк привітали усіх поетичним словом, а остання вручила гостям хліб-сіль.



– Протяжність цієї лісової дороги – 4,6 км, з них 2,6 км – зі щебеневим покриттям, – розповів директор ДП «Камінь-Каширське ЛГ» Вячеслав Кузьмич. – Лісогосподарству її будівництво обійшлося в 1млн 270 тис. грн. Окрім господарського призначення, вона має протипожежне і соціальне. Загалом же, за п’ять років, доки діє програма «Ліси України», силами лісівників ДП «Камінь-Каширське ЛГ» побудувало 48 км лісових доріг, зокрема у Карпилівському, Стобихівському, Сошичненському і ось цього року у Добренському лісництвах. Відтак настав час урочистого відкриття.

Очільник лісогалузі з керівництвом району перерізали стрічку і першими випробували надійність лісового шляху. До речі, він проходить через три мости і веде від с. Видричі до межі Камінь-Каширського р-ну із Ратнівським. Всього 500 м залишається до с. Адамівка – крайнього з боку Ратнівщини. Тож і його жителі, і керівництво р-ну вже подумують, як поставити цю дорогу на службу сільських громад Ратнівщини.

За добудову цієї значимої соціальної п’ятсотметрівки виступає і виконувач обов’язків начальника ВОУЛМГ Олександр Кватирко. У протилежному напрямку знаходиться с. Теклино Камінь-Каширського району. Тож у перспективі ця лісова дорога може поєднати Адамівку і з цим селом-сусідом по інший бік лісу, закільцювавши усі три віддалені поліські села – Видричі, Теклине та Адамівка, служитиме не тільки лісівникам, а й місцевим громадам. Тут ягідні і грибні місця, у літні місяці буває багато людей, тож лісівники в урочищі Смільне обабіч лісової дороги побудували ошатний рекреаційний пункт.

Сприяли будівництву лісового путівця та його інфраструктури також лісничий Добренського лісництва Андрій Мись, майстри лісу Валентин Пась, Микола Мартинюк, бухгалтер Віра Вакуліч, інші працівники держлісгоспу.

Важливо було не порушити гідрологічний режим місцевості, тож перш, аніж робити дорогу, добре попрацювали гідрологи. Подбали лісівники і про водопій для диких мешканців, адже цей глухий ліс багатий на птаство і звірів.

Цього тижня урочисто прийматимуть на «службу» і двокілометровий лісовий путівець у лісах Любомльщини. Він прокладається у напрямку від с. Руда до с. Чорноплеси.

Директор ДП «Любомльське ЛГ» Сергій Боярчук повідомляє, що лісівникам залишилося зробити тільки щебеневе покриття. Тож сітка лісових доріг у масивах ВОУЛМГ і надалі збільшуватиметься.

Сергій ЦЮРИЦЬ, прес-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

На фото автора: під час відкриття лісової дороги.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
дідо Показати IP 3 Листопада 2015 18:48
Будівництво лісових доріг-це легалізоване розкрадання лісу.
Анонім Показати IP 3 Листопада 2015 18:52
А дорога где?
лучанин Показати IP 3 Листопада 2015 21:09
Це не будівництво лілових доріг.. і не тільки розкрадання лісу.. а ще і держбюджету.. через місяць там ніякої дороги не буде.. і ще стільки само піде на повторне посипання щебнем.. і після 10 ї такої процедури .. візьмуть ще 10 мільйонів щоб нарешті покласти асфальт )))
123 Показати IP 3 Листопада 2015 21:35
Та не в дорозі справа - головне, що попи свої ряси провітрили.
Кріс до 123 Показати IP 4 Листопада 2015 08:23
В точку!
Anonymous Показати IP 3 Листопада 2015 21:38
Вже в Довжиці Маневицького району ще за Колісника кар'єр зробили і подібними "дорогами" і Камазами ПОХЕРИЛИ ліс, де раніше люди гриби збирали!
Таня Показати IP 3 Листопада 2015 21:45
Клоуни...
Ми такі (народ) Показати IP 4 Листопада 2015 08:37
Вони стояли і мовчали і мовчки чухали чуби ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus