USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

40% волинян, які отримують соцдопомогу, мають приховані доходи

8 Квітня 2014 15:33
Чималій кількості волинян можна було б не призначати соціальну допомогу, - вважає директор департаменту соціального захисту населення Світлана Мишковець.

Про це йшлося під час громадських слухань щодо обговорення кандидатур на посади начальників структурних підрозділів Волинської облдержадміністрації, що відбулися 8 квітня.

На місце очільника департаменту соціального захисту населення претендувала лише чинний керівник Світлана Мишковець. Вона розповіла, що протягом того часу, що вона очолює департамент, була вироблена системна робота, не було жодного зриву чи екстреного випадку.

Протягом року, з її слів, департамент опрацьовує до п’яти тисяч звернень.

Світлана Мишковець розповіла, що реформувала б систему соціальних допомог, тому що вона абсолютно недосконала. Так, департамент проводив експеримент в одному з районів, під час якого виявилося, що з 1000 громадян 40% допомог можна було б не виплачувати – йдеться про тіньову зайнятість, приховані доходи. З її слів, приблизно 1,5 мільярда гривень надходить на Волинь на всі види допомог, а такого, мовляв, не витримає бюджет будь-якої країни. Вона повідомила, що представники департаменту неодноразово зверталися у мінсоцполітики з пропозиціями з різних питань, проте вони не були враховані.

Директор департаменту зазначила, що соціальні виплати – грошове навантаження, яке відчуває держава.

«Я б перелопатила кожну картку, передивилася б доходи, зробила б, можливо, комісію, адже не всі люди чесні. Поки соціальний інспектор з початку села дійде до кінця, там вже люди роблять відповідні рухи – здирають підлогу, зривають тюль та фіранки, тому що державному інспектору потрібно подивитися, в яких умовах мешкає людина. Люди мають нелегальний дохід, і це відомо. Потрібно кожній людині дати у грошовому еквіваленті те, що вона заслужила», - розповіла Світлана Мишковець.

З її слів, зекономлені кошти могли б піти на ті категорії громадян, яким вони вкрай необхідні.



Наприкінці обговорення заступник голови облдержадміністрації Роман Карпюк розповів, що на посаду директора департаменту соцзахисту претендувало багато осіб, проте, під час розмови з ними він з’ясував, що вони не мають уявлення про роботу на цій посаді. З його слів, це був єдиний департамент, у якому працівники та ті, хто співпрацює з департаментом, одностайно підтримали єдину кандидатуру та підтвердили професійний підхід до роботи Світлани Мишковець. Як розповів Роман Карпюк, вона виконувала роботу політично не заангажовано та отримала широку підтримку не лише колег.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
анонім Показати IP 8 Квітня 2014 15:49
Потрібно взагалі забрати соціальні допомоги може працювати почали б а то платять лише лигарям, які не хочуть робити а тим кому дійсно потрібно не вистачає
НЕЛУЧАНИН до анонім Показати IP 8 Квітня 2014 17:04
мабуть тобі не вистачає, ***
вп Показати IP 8 Квітня 2014 16:00
Це дійсно так. І багато з тих ,хто отримуе субсидіі, допомоги е небідними людьми.Ті, хто ,стоіть, на так званій біржі додатково працюють за зарплату в конверті без оформлення! А з тих ,хто працюе офіційно стягають і стягають!!! А відносно Мишковець, то це дійсно професіонал, і на своему місці.
НЕЛУЧАНИН до вп Показати IP 8 Квітня 2014 17:05
ой, і що ж там з тебе вже настягали з нарахованої мінімалки ?
тат Показати IP 8 Квітня 2014 16:34
у мене як і у всіх коли я працювала були відрахування з з/п чоловік теж сплачує податки , зараз я у декреті і відповідно ЗАСЛУГОВУЮ на соц виплати які не є захмарними сумами . а нарахунок прихованих доходів мені байдуже в кого вони є в кого нема кожен має стежити за своїм бюджетом як кажеться "на чужой кусок не отривай роток"
НЕЛУЧАНИН до тат Показати IP 8 Квітня 2014 17:08
абсолютно згоден. соціальна виплата - це гарантія , яку надає держава людям, які за своїм соціальним статусом потребують такої допомоги. може ще обкласти фіскальними податками саме бажання людей заробляти гроші ?
111111 Показати IP 8 Квітня 2014 16:54
а ви спочатку дайте людям поботу на селі, а тоді забирайте в них ту єдину дитячу допомогу , в декого це єдиний тільки дохід....а сьогодні всіх скорочують і хочуть в матері забрати дитячі гроші які вона заслужила....ото прийшла нова влада і покращення....достояличсь на майдані
НЕЛУЧАНИН Показати IP 8 Квітня 2014 17:10
у мишковець чисто комуняцький підхід - отобрать и поделить. мабуть в неї аж руки сверблять дорватись до розподілу тих благ. дивись, хтось пару гривень у шухляду кине, щоб вирішити питання
З Луцька Показати IP 8 Квітня 2014 17:31
А мадам Мишковець про чесність свого чоловіка, директора 4 гімназії нічого не хоче сказати? А з другого боку, знаю матір типу героїню, якій пільги платить Україна, а чоловік і старші діти постійно в США.
мой Показати IP 8 Квітня 2014 19:40
А ті люди які дійсно потребують допомого - її не мають. а ті, хто покупляли довідки її отримують
наталія Показати IP 8 Квітня 2014 20:41
Це ніби ланцюжок,якщо приватні підприємства не оформляють офіційно на роботу,то працівники мають захист на випадок нещасних випадків -соціальні допомоги.Риба портиться з голови.
Джулія Показати IP 9 Квітня 2014 21:17
"Професійний підхід до роботи", кажете? А як щодо звичайної адекватності? "люди роблять відповідні рухи – здирають підлогу"-ЯКА НОРМАЛЬНА ЛЮДИНА БУДЕ ЗДИРАТИ ПІДЛОГУ перед візитом соц.інспектора???
Катерина Показати IP 26 Серпня 2014 15:47
Знаю одну жіночку в якої п'ятеро дітей, живе з чоловіком, але не розписана і рахується матір-одиначка. Отримує соцдопомогу при цьому двоє батьків працюють не офіційно, за пляшку горілки сусідка підтвердила соцслужбі, що вона живе одна і не працює, де справедливість і добросовісне ставлення працівників до своєї роботи, чому хоч би не спитати ще в кого, а не підготовлених "добросовісних" друзів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus