USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині просять змінити вимоги до ввезення гуманітарних авто

28 Жовтня 2021 22:16
Понад дві тисячі осіб з інвалідністю на Волині перебувають у черзі на забезпечення автомобільним транспортом. Востаннє автівки видавалися у 2014 році.

Про це стало відомо під час засідання комісії облради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та ЖКГ.

До депутатів обласної ради звернулися колеги з Камінь-Каширської райради щодо скасування деяких обмежень при ввезенні автомобілів в Україну. Зокрема, депутати просять підтримати їхнє звернення до Кабміну та Верховної Ради.

У документі, адресованому обласним депутатам йдеться, що в районі близько тисячі осіб з інвалідністю перебувають на черзі для отримання пільгового авто. Проте держава вже декілька років не в змозі забезпечити цих людей спеціально обладнаними автомобілями. Як варіант – завезти автомобілі з-за кордону в якості гуманітарної допомоги для осіб з інвалідністю. Проте згідно з чинним законодавством, в Україну дозволяється ввозити автомобілі стандарту Євро-5, об’ємом двигуна не більше 1800 куб. см та не старше 8 років.

Автомобілі з такими вимогами за кордоном надто дорогі для осіб з інвалідністю. А ось старіші автівки в хорошому стані чимало людей за кордоном готові подарувати. Враховуючи це, депутати просять скасувати вимоги щодо стандарту Євро-5 та обмеження в кубатурі й році випуску для автомобілів, які ввозяться в Україну в якості гуманітарних вантажів.

Як зазначив директор департаменту соцзахисту Волинської ОДА Сергій Страшний, на Волині в черзі для отримання пільгового авто перебуває 2186 осіб з інвалідністю, з них 17 - учасники бойових дій. Нині держава автотранспортом їх не забезпечує. Востаннє автівки видавали у 2014 році. Тож він вважає, що звернення слушне.

Зрештою, депутати підтримали звернення колег з Камінь-Каширської райради і рекомендували висловити свою підтримку на сесії.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus