USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Волинські роботодавці можуть отримати компенсацію за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю

25 Січня 2024 07:17
Волинські роботодавці мають можливість отримати грошову компенсацію за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю.

Ро це розповіла керівниця Волинського обласного центру зайнятості Алла Куцин, звітуючи про підсумки роботи центру зайнятості за 2023 рік, інформує пресслужба ОДА.

З кінця 2023 року на Волині запрацювала державна програма, за якою роботодавець, який працевлаштував людину з інвалідністю І чи II групи та підготував для неї робоче місце, має можливість отримати компенсацію вартості облаштування такого місця.

Читати ще: Уряд змінив порядок компенсації роботодавцям за працевлаштування переселенців

За облаштування робочих місць для людей з інвалідністю держава компенсує:

– І група – у сумі 15 мінімальних заробітних плат;

– II група – у сумі 10 мінімальних заробітних плат.

Щоб отримати компенсацію, роботодавець, який облаштував робоче місце для людини з інвалідністю І чи II групи, повинен протягом 90 днів з дати працевлаштування звернутися до служби зайнятості та подати відповідну заяву. Таке інформування також можна здійснити онлайн, через застосунок «Дія».

Також Алла Куцин пояснила, що на відміну від інших грантових програм, компенсація облаштування робочого місця для людей з інвалідністю не передбачає тривалого супроводу від центру зайнятості.

«У цій програмі центр зайнятості контактує з роботодавцем один раз. Або ж це може бути кілька візитів, допоки не облаштуємо робоче місце, – пояснила директорка ВОЦЗ. – Коли робоче місце облаштовано, пройшло фінансування, то ми не відстежуємо далі, як довго існуватиме це робоче місце».

Читати ще: Повідомили, де на Волині найбільше вакансій та які професії найпопулярніші

Для облаштування такого робочого місця за грантові кошти можна придбати:

– меблі та фурнітуру для робочих місць;

– комп’ютери та оргтехніка;

– програмне забезпечення;

– поручні та бруси;

– машини для виробництва та оброблення.

Детальніше за посиланням: http://surl.li/kqhrn.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus