USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

На Волині придумали механізм продажу забороненої землі

29 Березня 2015 15:10
На Волині голова сільської ради придумав, як «обійти» мораторій на продаж землі. Таким чином він пропонує купувати земельні паї та віддавати їх АТОшникам.

Про свій механізм голова Підгайцівської сільради Юрій Семенюк розповідає у коментарі для Інформаційного агентства Волинські Новини.

«Продавати земельні ділянки не можна, але ми пропонуємо, аби селяни віддавали нам свої паї безплатно, на користь сільради – так можна. Натомість, за ці паї ми надаватимемо матеріальну допомогу людині. От, нехай ми заплатимо тисяч 50-70 гривень. Я вважаю, що це не є такі великі гроші для сільської ради, але ми отримаємо 1-2 гектара землі. Таким чином сільрада позитивно вирішить питання щодо забезпечення бійців АТО земельними ділянками. Ця система допомогла б нам вийти із положення. Як кажуть – і вовки ситі, і вівці цілі. Також слід зауважити, що люди ідуть на поступки та віддають свої землі», - розповів Юрій Семенюк.

Зауважимо, що саме голова цієї сільської ради виділив учасникам АТО найбільше земельних ділянок серед усіх громад Волині – 45.

Натомість ситуацію коментує юрист Віктор Бондаренко: "Такий механізм можливий, але реально через суд кожен окремий випадок продажу землі таким чином не особливо складно буде визнати недійсним, на підставі що це буде "удаваний провочин".

З його слів, відчуження землі таким чином по своїй суті своїй є її продаж, (або просто відчуження), а це заборонено Земельним кодексом, як мінімум до початку 2016 року.
"Прокурор за бажання без проблем зможе домогтися через суд визнання випадків продажу землі за такими схемами недійсними", - резюмує юрист.

Нагадаємо, що членам родин загиблих Героїв Небесної сотні та учасників АТО депутати міськради планують виділити земельні ділянки для будівництва у Луцьку.

ІА Волинські новини раніше також повідомляло, що земельні ділянки в Луцьку отримають усі сім’ї, які втратили рідних у зоні АТО.

Рішенням міськради для родин Василя Мойсея та Рустама Хамраєва уже виділили земельні ділянки для будівництва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
дідо Показати IP 29 Березня 2015 15:53
Це той семенюк, що відмив 5 гектарів землі для Клімчука, і через якого зняли прокурора?
баба Показати IP 29 Березня 2015 16:08
Той самий, курча його мать!
дідо до баба Показати IP 29 Березня 2015 16:28
те,що він пропонує , є звичайне шахрайство.
арістарх Показати IP 29 Березня 2015 16:52
єдине що сьогодні з паями можна робити до 1 січня 2016 року на законній основі це перехід по спадчині і обмін земельними ділянками між громадянами такого правочину як безоплатна передача до 1 2016 року не існує.
волинянин Показати IP 29 Березня 2015 18:07
ой які дебіли щось придумують чому людина має відати чесно заробляний свій пай якимось людям щоб вони відали учасникам АТО ці хлопці заробили чесно клаптик землі під будівництво,земля повина виділятися з запасу або в Волинських олігархів забрати і виділити хлопцям
Нечужий до волинянин Показати IP 30 Березня 2015 10:57
Активістам необхідно приперти до "стінки" сільських та районних голів - хай ті документально проінформують де поділися ЗЕМЛІ ЗАПАСУ . При розпаюванні земель у кожній сільській раді такі землі передбачалися ЗАКОНОМ.
за 50-70 тисяч купит Показати IP 29 Березня 2015 21:11
в селюка а за мільон перепродати бо більшість солдатів з ато не мае за що будуватися
Анонім Показати IP 30 Березня 2015 00:01
Чим відрізняється наш юрист від закордонного? Закордонний думає, як зробити справу і дотриматись закону, в наш, рідний український шукає купу шляхів як зробити справу і обійти закон.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus