USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Правоохоронці мовчать про те, чи вкрали 7 мільйонів посадовці Волинської ОДА

8 Квітня 2017 16:22
Прокуратура так і не відповіла на запитання щодо заяви Нацполіції про розкрадання бюджетних коштів під час будівництва оборонних споруд на сході України.

Про це йшлося під час брифінгу членів уже розпущеної консультативної ради при прокуратурі області 7 квітня.

Нагадаємо, військова прокуратура почала розслідувати привласнення 7 мільйонів гривень при будівництві фортифікаційних споруд в Донецькій області. Згідно з повідомленням, до розкрадання причетні посадові особи Волинської ОДА, які підписали «фіктивні» кошториси.

Проте всі учасники тих робіт переконують, що у Волноваському та Тельманівському районах вони не працювали, а зводили об’єкти в секторі «М» - на Маріупольському напрямку. Підрядники, які будували фортифікаційні споруди на сході України, переконують, що заява Нацполіції - помилка. А всі причетні посадовці запевняють, що роботи проводилися згідно з усіма документами і говорити про крадіжки бюджетних коштів немає підстав.

Консультативна рада звернулася до прокуратури області поінформувати про цю справу. Однак, пояснює Георгій Остров, який очолював згаданий колегіальний орган, у жовтні вони надіслали звернення на ім’я прокурора, а вже в грудні надійшла відповідь за підписом заступника прокурора області, що такого провадження в області не було.

У Донецькому гарнізоні, куди звернулися члени консультативної ради, теж мовчать, не відповідаючи, чи триває це провадження, чи його закрили.

До слова, минулого року також стало відомо, що гроші за будівництво оборонних споруд не повернули вчасно підрядникам. Зокрема, у 2015 році Волинська ОДА найняла фірму «Житлобуд-2» підрядником у будівництві оборонних споруд на Донеччині. Ті, щоб своїх працівників у далечінь не відправляти, - знайшли ще одну контору, яка погодилася зводити дерев'яну огорожу на місці.

Другий за рахунком підрядник не встигав з роботами, тому найняв третього субпідрядника з Донеччини. Останні подали до суду на луцьку фірму за невиплату боргів річної давності. Виконавці робіт подали позов до господарського суду, але після річної неустойки вимагають, щоб їм додатково виплатили ще й пеню та штраф - разом близько одного мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Хлоп Показати IP 9 Квітня 2017 18:41
Гроші люблять тишину

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus