USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Попри рішення РНБО на Волині призивають з 18 років

3 Січня 2015 12:38
Волинський обласний військовий комісаріат розсилає повістки 18-річним юнакам попри рішення засідання Ради національної безпеки України відновити призов на строкову службу з 20 років.

Про це у рубрику «Повідомити новину» Інформаційного агентства Волинські Новини написала лучанка Ірина.

В повідомленні жінка пояснює, що її 18-річний син, який навчається в Коледжі технологій та бізнесу Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, отримав повістку. Аналогічні повідомлення від військкомату розіслали і іншим одногрупникам її сина.

Жінку занепокоїв той факт, що нещодавно новопризначений секретар Ради національної безпеки України заявив, що призов на строкову службу відновлять, проте для юнаків віком від 20 років. Не дивлячись на це, на місцях збираються призивати 18-річних.

Як зазначив у коментарі виданню заступник військового комісара з виховної роботи Волинського ОВК Володимир Бондарук, нині він перебуває на лікуванні, а тому не володіє всією інформацією щодо цієї ситуації. Разом з тим, посадовець зазначив, що самого рішення РНБО не достатньо – для початку слід внести необхідні зміни у законодавство.

«Є закон, а в ньому написано, що призову на строкову службу підлягають юнаки, віком від 18 до 25 років. А те, що вони там говорять, – то це спочатку закон потрібно поміняти», - пояснює Володимир Бондарук.

Таким чином, призов буде здійснюватись згідно зі «старими» законами до тих пір, допоки не будуть внесені відповідні зміни у законодавчу базу у цій сфері.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus