USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині радари TruCAM працюють для фіксації перевищення швидкості. Що потрібно знати

26 Січня 2021 23:38
На балансі управління патрульної поліції у Волинській області – три спеціальних технічних засобів TruCAM, які призначені для того, щоб фіксувати швидкість транспортних засобів і виявляти порушників правил дорожнього руху. Як саме вони працюють?

Про принципи роботи волинських поліцейських із цими пристроями під час засідання комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту розповів керівник Управління патрульної поліції у Волинській області Андрій Крутень.

«На даний момент в управлінні патрульної поліції є три таких спеціальних технічних засобів. Не лише для Луцька, а й повністю для Волинської області. На даний момент часу, такої кількості приладів достатньо. Ці пристрої призначені не так для того, щоб ловити правопорушників, як для запобігання порушення закону. Першочергово, важливою є правосвідомість водія, який не повинен свідомо порушувати правила дорожнього руху», - зазначив головний патрульний міста.

Читати ще: «Чекаємо свіжої крові»: у 2021-му році на вулиці Луцька можуть виїхати велопатрулі поліції

З його слів, для того щоб працювати за допомогою спеціального технічного засобу TruCAM потрібно провести ґрунтовний аналіз ситуації на дорогах.

«Застосування TruCAM не є хаотичним. Тож спочатку ми проводимо аналіз кількості дорожньо-транспортних пригод на тій чи іншій ділянці дороги. До прикладу, за допомогою таких простих аналізів на територіях, де ми застосовуємо спеціальні технічні засоби, значно зменшилась кількість ДТП у світлу пору доби. У темну пору доби TruCAM не використовується», - каже Андрій Крутень.

Як пояснив патрульний, під час роботи на дорозі працівники поліції переїжджають з одного місця на інше.

«Але поліцейські не ховаються за кутком для того, щоб виявити адміністративне правопорушення, як багато хто пише. Основна мета – це превентивна функція. Працівники поліції не працюють на тій чи іншій ділянці дороги та не здійснюють зупинку транспортних засобів без увімкнених проблискових маячків та світло відбивних жилетів. Усе це водії можуть побачити здалеку і зменшити швидкість», - каже правоохоронець.

Андій Крутень розповів, за яким принципом поліцейські фіксують перевищення швидкості із допомогою спеціальних технічних засобів TruCAM.

«Правила дорожнього руху визначають, що у містах водії повинні рухатись зі швидкістю не більше 50 кілометрів за годину. Однак, у нас є бланки по нормах, згідно із якими передбачена відповідальність за правопорушення за статтею 122 КУ про адміністративні правопорушення. Згідно із цими нормами законодавець визначив, що поліція може фіксувати вчинене правопорушення тоді, коли водій перевищує встановлене обмеження швидкості більш, ніж на 20 кілометрів за годину. До прикладу, якщо у місті дозволений рух зі швидкістю 50 кілометрів за годину, то ми можемо фіксувати перевищення у 73 кілометрів за годину, де 3 одиниці - дається на похибку технічного засобу», - пояснив поліцейський.

Він нагадав, що з жовтня 2018 року працівники патрульної поліції у своїй діяльності ефективно впроваджують використання спеціальних технічних засобів TruCAM. В управлінні патрульної поліції нараховується три таких пристрої, які використовують на дорогах М-07 Київ–Ковель–Ягодин, Н-22 Устилуг–Луцьк–Рівне та М-19 Луцьк–Ковель. На цих автошляхах встановлені відповідні дорожні знаки, які попереджають водіїв про те, що на вказаних відрізках може здійснюватися фото- і відеофіксація.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Цікаво Показати IP 27 Січня 2021 00:31
Як саме фіксують перевищення так і не розкрили. Власне я думаю що з порушеннями, так як на фото
лучани Показати IP 27 Січня 2021 08:31
Має бути не три , а тридцять на область.
Лучанин Показати IP 27 Січня 2021 09:32
А закон пише камера повинна працювати в автоматичному режимі а не поліцейський в кущах! Виконуйте закон** В правовій Державі живемо!
Микола прилуцький Показати IP 27 Січня 2021 11:05
Шо ти чешеш..План у них є скільки..кого і куди..А ще кому??Чи тобі відео поскидати як вони себе поводять???
123 Показати IP 27 Січня 2021 12:38
патрульна з початку існування доказувала що вони не гаїшники. а бачимо тільки що хаваються по кущах щоб здерти штраф з водія. А функції патрулювання вулиць, розкриття вуличних злочинів таких як крадіжок пограбувань чому про це "не гаїшники" нічого не кажуть. А точно похвалитись не має чим. О це результат рехворми і перейменувань.
Ігор Показати IP 28 Січня 2021 22:36
Єдине, що треба знати- не порушуй!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus