USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині кількість злочинів збільшилась на 40%

3 Серпня 2016 21:00
Загальна злочинність зросла майже на 40 відсотків. Рівень злочинності на 10 тисяч населення також зріс на третину (з 49,7 до 69,3), хоча і нижчий, ніж по державі.

Про це інформує прес-служба прокуратури області.

У прокуратурі Волині під головуванням прокурора області Максима Киричука відбулася нарада, на якій підведено підсумки роботи органів прокуратури області у першому півріччі 2016 року.

Розпочинаючи засідання, прокурор області зазначив, що органи прокуратури області докладали зусиль для забезпечення законності та правопорядку в регіоні, проте через низьку результативність роботи слідчих та оперативних підрозділів органів поліції в області та недопрацювання місцевих прокурорів у здійсненні процесуального керівництва реальних позитивних зрушень в боротьбі зі злочинністю не досягнуто.

Загальна злочинність зросла майже на 40 відсотків.

Рівень злочинності на 10 тисяч населення також зріс на третину (з 49,7 до 69,3), хоча і нижчий, ніж по державі.

В області зросло число особливо тяжких злочинів. Третина від зареєстрованих на Волині злочинів – тяжкі, і їх кількість теж зросла на 40 відсотків.

Продовжується зростання (більш як на половину) злочинів проти власності, причому усіх категорій: грабежів (на 76,9%); розбоїв (на 70,6%); вимагань (на 50%); шахрайств (на 28,5%).

Понад три чверті кримінальних правопорушень проти власності — це крадіжки, а їх вчинено в області майже 4 тисячі. Кожна десятаз квартир.

Майже кожен третій злочин вчинений особами, які раніше їх вчиняли, а кожен п’ятий — у стані алкогольного сп’яніння.

Ці проблеми вказують на прорахунки в роботі правоохоронних органів.

В поліції проведена реформа, створені регіональні, міжрегіональні підрозділи з різними рівнями підпорядкування, взаємодія між якими бажає кращого. Проте процеси реформування не можуть бути виправданням послаблення роботи.

Протидія злочинності на Волині, особливо – корупційним правопорушенням, контрабанді, незаконному видобутку бурштину, вирубуванню лісів, потребує узгоджених дій правоохоронних органів.

Підсумовуючи засідання, прокурор Волині Максим Киричук наголосив, що органам прокуратури області належить невідкладно вирішити низку складних завдань задля зміцнення законності в регіоні.

Учасниками наради визначено заходи, спрямовані на підвищення ефективності діяльності органів прокуратури, та основні завдання на наступний період.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
40а Показати IP 3 Серпня 2016 21:44
Чудово, просто чудово
Андрій Показати IP 3 Серпня 2016 21:48
У всьому винна Хатія, яка розвалила міліцію і зробила цирк на колесах!!!
Я Показати IP 3 Серпня 2016 22:22
і це тільки початок. Впереді амністія...
123 Показати IP 3 Серпня 2016 23:10
Вина за ситуацію що склалася покладається на усіх нас, одні не заперечуючи виконують безглузді, нелогічні вказівки під назвою реформа інші мовчки спостерігають за цим шабошем пасивно констатуючи не зовсім радісну статистику, шукаючи собі та нам пересічним українцям ,нові надумані причини того що склалась.
Лол Показати IP 3 Серпня 2016 23:13
Амністія від Сраченко і рехформа паліції у дії
Катерина Показати IP 3 Серпня 2016 23:44
Як забороняли продаж алкоголю вночі- то казали,щоб менше злочинів було. А як басимо -ще гіршою картина стала!
Коломбо Показати IP 4 Серпня 2016 15:02
Це вже четвертий прокурор області з часу шабашу в Украіні і кожен констатує шо починаючи з 2014 року по теперішній час рівень злочинності зростає на 40-45 % виходить злочинність зросла втричі, це дійсно безпредєл але проблема не тільки в тому що знищили міліцію, знищили і прокуратуру та знищують судову систему а закінчиться все плачевно для нас з вами. На цьому шабашу наживається " народна " влада і цей молоденький прокурор сам не розуміє що робити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus