USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині розчистили від заростей територію архітектурної пам'ятки

13 Жовтня 2018 09:00
На березі Піщанського озера, що у Шацькому районі, зберігся комплекс поміщицьких будівель ХІХ століття – садиба Гутовських, що складається з чотирьох будівель: житлового будинку, млина, конюшні та каплиці.

Проте з року в рік територія цієї пам’ятки архітектури все більше заростає деревами, що негативно впливає на комплекс будівель, котрі й так знаходяться у напівзруйнованому стані, пише Район. Шацьк.

Долею однієї з найдавніших пам’яток архітектури району перейнялися небайдужі громадяни, зокрема жителі Любомля, тож і організували толоку з очищення території від заростей. До акції долучився Піщанський сільський голова Олександр Бакун, працівники Шацької районної філії Волинського обласного центру зайнятості, учні Піщанської школи, вчителька історії Мельниківської школи. Шкода, що жителі села Піща не виявили активності та проігнорували заклик волонтерів допомогти очистити територію садиби Гутовських.

Проте за декілька годин безперервної роботи чималим колективом вдалося лише частково очистити територію навколо будівель, і роботи ще багато. Бо ж залишились у дрімучих зарослях каплиця, млин, господарські будівлі.

Тож найближчим часом активісти планують знову зібратися, залучивши до роботи ще більше людей, котрим небайдужа історія рідного краю та стан пам’ятки, хто має змогу допомогти фінансово та фізично. Надіються волонтери і на свідомість та допомогу небайдужих людей та місцевих жителів, адже комплекс садиби Гутовських ще можна врятувати від руйнації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ БІДЗЮРА Показати IP 13 Жовтня 2018 13:06
Гукніть місцевих поліщуків і оголосіть, що дасте по 50 грн. :))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus