USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині розгромили бібліотеку: є «зацікавлені» особи?

16 Листопада 2014 11:59
У селі Кутрів Мервинської сільради Горохівського району на Волині вандали фактично знищили сільську бібліотеку.

Відповідний запис з фотосвідченнями з'явився на сторінці у «Фейсбук» поетеси Наталії Самойло, - повідомляє «Вісник+К».

«Місцеве самоврядування, як і органи, даруйте на слові, правопорядку, не поспішають ані розслідувати злочин, ані рятувати книгозбірню.

Очевидною є пряма і неприхована зацікавленість «широконевідомих» у захопленні приміщення бібліотеки. Видно, кутрівські селяни потребують ще одного генделика, де, замість зайвих хлопам самоосвіти, культури та духовності, розвиватимуть цироз печінки та інші потрібні гречкосіям хвороби...», - йдеться у повідомленні.

До слова, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські новини, у наступному році може бути знятий мораторій на закриття в сільській місцевості бібліотек.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
да Показати IP 16 Листопада 2014 12:09
Це жах. Люди бидло , років 10 за таке
віктор Показати IP 16 Листопада 2014 12:12
на цьому прикладі видно суть волинського головного міліціонера... язиком меле він одне а на ділі....
марта Показати IP 16 Листопада 2014 12:30
А з поетескиного боку некоректно називати селян хлопами і гречкосіями... Із її оцієї писанини можна зробити висновок, що всі в селі затуркані недалекоглядні створіння, які масово йшли громити ту бібліотеку...
ІМХО Показати IP 16 Листопада 2014 13:09
Маю в Кутрові знайомих і сьогодні питав щодо цієї ситуації. Бібліотека знаходиться в сіль. клубі, який вже давно не працює, так само, як і сама бібліотека. В частині приміщення вже давно немає навіть вікон, а окреме приміщення виділено під більярдну сільським головою. Коли саме ця бібліотека була добита, невідомо, але на приміщення це ніхто і ніколи не претендував. В селі є один генделик, який ледь дихає, молодь ходить пити і клубнячити в Берестечко. Повірте, що на село в 70 дворів більще баоів не будуватимуть, бо це нікому не вигідно. А за бібліотекою цією вже давно ніхто не доглядає, тому перш ніж прозивати людей ким попало, виділіть гроші на її облаштування та зарплатню бібліотекарю. В Кутрові навіть школи немає, лиш початкова, яку от-от зачинять.
опа до ІМХО Показати IP 16 Листопада 2014 14:20
Що Вам заважає виховувати діток щоб не бігали по генделиках і не громили бібліотеки?!
ІМХО до опа Показати IP 16 Листопада 2014 18:33
А ви в селі живете? Я хоч і ні, але знаю, що це таке. І на, привеликий жаль, 90% батьків з сільської місцевості не мають часу на своїх дітей, тому вони залишені самі на себе, та на тих вчителів, які щось там у школах тягнуть. В Кутрові діти ходять до шкіл Берестечка і Мерви, де є свої біліотеки, а з цієї бібліотеки всю цінну та важливу літературу було розподілено по місцевих навчальних закладах. Те, що лишилось - комуністичні мемуари та інша, непотрібна чепуха. Приїдьте, позбирайте ці книжки і вчіть, на здоров'я, з них своїх дітей. Повторюю ще раз, невідомо, хто саме погромив цю бібліотеку, але це сталось не так нещодавно! Нехай авторка статті поїздить по селах, то побачить подібну картину багато де. Питання більш глобальне, аби його вимірювати лише в площині Кутрова. Луцькі бібліотеки теж на ладан дихають і як би їх не відвідували, то з ними було б те ж саме. А ще, великуроль відіграє те, що більшість колишньої літератури написано російською.
до опа Показати IP 16 Листопада 2014 14:40
Якийсь недолугий коментар, ну ні про що....До чого тут виховання дописувачем дітей? Не знаєш, що написати, то помовч
опа до до опа Показати IP 16 Листопада 2014 14:57
А ти мозок включи, мо дійде)
село Показати IP 16 Листопада 2014 15:23
Подивіться історію, хто нищив книги – від древнього Китаю (221р. до н.е.), до нацистської Німеччини. Якщо влада на це закриває очі, то її незабаром повалять такі ж неграмотні люди, які нищать і палять книги. Над бібліотекою познущались п’яні підлітки, не знаючи, де і як погратись. Але на майбутній прес-конференції в мента Шпиги запитайте про долю сільської книгозбиральні: він вам неодмінно скаже, що це – «таємниця слідства». Це – коронна фішка ментів, яким немає що сказати.
ІМХО до село Показати IP 16 Листопада 2014 18:35
Ви свічку тримали? Чи може безпосередньо приймали участь? Звідки така впевненість?
до опа Показати IP 16 Листопада 2014 15:23
А в тебе він в стані застою вже давно, якщо взагалі наявний...Мова йшла про недофінансування села і занепад інфраструктури...Питання виховання дітей взагалі не зачіпалося...Якщо ж воно для тебе таке болюче чи актуальне, то не переходь на особистості і пиши - "що нам заважає дітей виховувати"
опа до до опа Показати IP 16 Листопада 2014 20:25
Так всі проблеми від неправильного виховання. Ви просите грошей на бібліотеки, клуби і т.п.. і думаєте, що це панацея для села. У вас розум в мінус пішов. Ви голосуєте за Мартиняків, Єремєєвих, Івахівих і хочете щоб у Вас в селі порядок був. Зміни починаються з Вас! І поки їх не буде - буже безлад і занепад( Мені Вас шкода(((
ІМХО до опа Показати IP 16 Листопада 2014 21:59
Ті, кого Ви перерахували роблять хоча б щось. А за кого Ви пропонуєте голосувати? За Яроша чи Тягнибока? Мені от цікаво дізнатись про Ваші особисті досягнення на користь українського суспільства.
опа до ІМХО Показати IP 16 Листопада 2014 23:06
Вони роблять для себе використовуючи Вас як рабів, а Ви ведетесь. Попрацював би під моїм керівництвом - зрозумів би, що кожна людина, це індивідуальність та особистість, а не теля без мізок. Варто жити по простим законам справедливості: вкрав - в тюрму, вбив - смерть. Якщо не змінимось ми і не виховаємо наших дітей по-новому, то будемо рабами довіку.
ВОНО до опа Показати IP 17 Листопада 2014 05:30
колись давньогрецького філософа Сократа спитали: де найкращі закони. Він відповів: там де вони виконуються. Тобто на бумазі можна написати будь що, але робити насправді абсолютно протилежне, що в нас і відбувається
Алла Показати IP 17 Листопада 2014 09:10
Насправді. в першу чергу представники влади повинні зрозуміти, що розвиток бібліотеки, школи це інвестиції в свідомість, доброчесність і розвиток майбутнього. Скорочуючи, обєднуючи такі установи ми іноді перекреслюємо майбутнє тої ж місцевої громади.
Анонім Показати IP 17 Листопада 2014 10:34
Бібліотека була закрита у 1996 році і передана на баланс сільської ради (меблі), а книги передані на баланс колгоспу, бо 0,5 ставки завклуба оплачував колишній колгосп. Приміщення та матеріальні цінності ніде не значаться. Потрібно, щоб сільська громада думала про майбутнє своїх жителів.
123 Показати IP 17 Листопада 2014 10:38
Ви взагалі про що? Які там книжки в тій бібліотеці: твори Маркса, Енгельса і Леніна.А бібліотекар рахується на роботі і одержує заробітну плату, до речі, більшу як багатьох держслужбовців. Якщо не буде поповнюватия книжковий фонд і не буде зацікавлення в дітей до книги, то навіщо взагалі така бібліотека. Хоча той розгром, звичайне хуліганство і це недопустимо.
Анонім Показати IP 17 Листопада 2014 11:37
Яка бібілотека в селі? Ви мене раньте. Хто до неї ходить? І чи там є хоч одна нормальна книжка, яка б щось комусь дала чи навчила.Держати бібілотеку і платити гроші дійсно зарплата більша ніж у держслужбовців за що? У селах взагалі клуби і бібліотеки закриті-це просто переводять державні і бюджетні гроші жармоїдам. Нема фінансування,нема поступлення книг,нема і бібліотеки. А може про сталінізм будемо далі навчати,бо там у селі тільки такі книги.У містах нема людей у бібліотеках,чомусь ніхто не цікавиться відвідування і читачами бібілотек і нащо їх стільки, зарплата у них 300-400 тисячі як директори фірм. За що?
бібліотекар до Анонім Показати IP 17 Листопада 2014 13:30
Це Ви зарплату бібліотекаря за 10 років озвучили?
Анонім Показати IP 17 Листопада 2014 14:58
Директор Горохівської ЦБС Любов Лищишина повідомляє, що інвентар та бібліотечний фонд на балансі ЦБС не рахується. Згідно наказу №9 від 2 лютого 1998 р. бібліотека с. Кутрів реорганізована у клуб-бібліотеку, госпрозрахунокова організація з частковим бюджетним фінансуванням і була переведена на с/г підприємство "Колос". Цінні книги були перерозподілені між сільськими і шкільними бібліотеками. Залишки книг минулого тижня хтось порозкидав. Зараз в даному приміщенні наводиться порядок.
Журналіст Показати IP 17 Листопада 2014 16:17
Порадив би колегам, преш ніж писати, перевіряти інформацію. будинок культури в цьому селі давно знятий з реєстрації, цінні книги з бібліотеки вивезені у село мерва. там залишилася радянська макулатура. А так звана "поетка", яка приїхала в село з Запоріжжя, хоче зробити з нас, західняків, просто дикунів та варварів. Тому хочу підказати богдану климчуку, перш ніж волати у фейсбуці, хоча б зателефонувати у районну бібліотеку і поцікавитися.
Колеги до Журналіст Показати IP 17 Листопада 2014 16:40
У даній статті поданий тільки факт розгрому бібліотеки. Цінні чи не цінні там були книги - у статті не йдеться. Однак факт розгрому бібліотеки був. Якщо стаття якимось чином зачепила працівників бібліотеки чи небайдужих до події, і у них є додаткова інформація - спростування чи уточнення, -редакція охоче ознайомиться і принагідно опублікує новим матеріалом. Охочим допомогти - дякуємо.
ВОНО до Журналіст Показати IP 17 Листопада 2014 18:54
прально!!! нічого селюкам читати, гайки крутити вони можуть і без любові до книг
Анонім Показати IP 20 Листопада 2014 11:39
Директор Горохівської ЦБС Любов Лищишина повідомляє, що інвентар та бібліотечний фонд на балансі ЦБС не рахується. Згідно наказу №9 від 2 лютого 1998 р. бібліотека с. Кутрів реорганізована у клуб-бібліотеку, госпрозрахунокова організація з частковим бюджетним фінансуванням і була передана. Цінні книги були перерозподілені між сільськими і шкільними бібліотеками. Залишки книг минулого тижня хтось порозкидав. Зараз в даному приміщенні наведено порядок. Розкрадання книг не виявлено.
Соломія Показати IP 21 Листопада 2014 09:35
Я проживаю у селі Кутрів. Щодо бібліотеки, я згідна що це досить не правильно. Але мене образили слова авторки статті. Якщо ви хотіли образити нас, досить непогано вийшло. Мені 16, і я читаю книги як тільки маю час! Книги я завжди поважала і буду поважати і цінувати! І що це взагалі за розподіл на селюків і міських??? На мою думку, є люди з сільських місцевостей, які читають набагато більше за міських жителів. А щодо бібліотеки, так я не думаю щоб ви з цікавістю сиділи і читали всі укази Леніна! Ви просто не розібравшись опублікували таку статтю. Хотіла б я з вами поспілкуватись!...
???? Показати IP 24 Листопада 2014 12:12
ШАНОВНІ ! навіть якщо це - макулатура, то треба поприбирати! кому - чи голові сільради, чи Ліщищиній - не має значення! викиньте, спаліть, заховайте чи здайте за пару копійок з користю на інші цілі, але ТАК - це безлад і смітник. замість розводити дискусії і шукати винуватців - поприбирайте той срач!!!!
читач Показати IP 7 Грудня 2014 00:46
Поетеса Наталія С Є візочником.А в Кутрівскі бібліотеці є книги Лесі Українки які пані Лищинська важає Ленінскими

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus