USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

На Волині розпочали додаткову імунізацію проти поліомієліту

28 Жовтня 2015 17:17
Із 19 жовтня в Україні розпочали кампанію додаткової імунізації проти поліомієліту, яка включає проведення 3-х раундів додаткової вакцинації. Два тури – дітям віком від 2 місяців до 6 років (5 років, 11 місяців, 29 днів). Третій – розширений, із залученням дітей віком від 2 місяців до 10 років (9 років, 11 місяців, 29 днів), - повідомляють у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Вакцинація проводиться з ініціативи Міністерства охорони здоров’я України з метою припинення циркуляції вакциноспоріднених поліовірусів. Усі діти, які не отримали раніше жодного щеплення проти поліомієліту, отримують перше щеплення інактивованою поліомієлітною вакциною (ІПВ або у складі комбінованих вакцин) та в подальшому не менше ніж через два тижні розпочинають щеплення живою, оральною вакциною (ОПВ) в рамках додаткової турової імунізації.

Зі слів Міністра охорони здоров’я України Олександра Квіташвілі, рівень вакцинації проти поліомієліту в Україні вкрай низький. Мовляв, цим і варто пояснювати те, що в країні зафіксували випадки захворювання. Разом із тим, зауважив міністр охорони здоров’я, перебуваючи з робочим візитом у одній із областей, українські медики мають достатньо ресурсів, зокрема й вакцини, аби провести заходи профілактики.

- Вакцина є доступною у закладах охорони здоров’я області, – наголосив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк. – Затверджено план заходів щодо імунізації населення від поліомієліту. Основний, звісно, вакцинація. Також хочу зауважити, що вакцина на сьогодні є у всіх закладах охорони здоров’я області. Окрім того, лікарі проводять активну просвітницьку роботу, аби донести до населення необхідність щеплюватися від такої небезпечної хвороби.

Звісно, особливо багато запитань у батьків: чи, бува, не нашкодить імунізація малюкам? Варто зауважити, що вакцину, якою й щеплюватимуть українців, французького виробництва. Компанія-виробник, аби остаточно розвінчати всі домисли довкола теми заморожування й розморожування вакцини при її транспортуванні та зберіганні, надала Україні офіційний висновок про безпечність та ефективність препарату.

Довідково:

Поліомієліт (поліо) – вірусне інфекційне захворювання, що уражує нервову систему і викликає повний параліч. Поліомієліт невиліковний, але його можна попередити за допомогою вакцинації.

Зазвичай вірус інфікує дітей, які не вакциновані або не отримали всіх доз вакцини. У деяких випадках може вражати підлітків і дорослих, які не отримували щеплень.

Вірус поліо є дуже заразним. Він може передаватися від дитини до дитини та інфікувати їх без жодних симптомів, поки не призведе до хвороби та паралічу. Нажаль, ліків від цієї хвороби не існує. Але їй можна ефективно запобігти за допомогою щеплення. Починаючи з 1988 року, кількість випадків інфікування в світі зменшилась на 99 %. У 2014 році було повідомлено тільки про 236 випадків інфікування в світі.

Як правило, коли в країні немає циркуляції вірусу поліо, для забезпечення захисту необхідно мінімум чотири дози полівакцини. Але у випадку спалаху, а також щоби зупинити циркуляцію вірусу необхідні більші дози вакцини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанка Показати IP 28 Жовтня 2015 22:40
коли почнуть щеплювати від туберкульозу, в країні епідемія, невже повинні діти помирати, щоб чиновники виконувати свої обов"язки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus