USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині шкільний автобус їздить жахливим мостом – діти заплющують очі

9 Квітня 2014 12:04
Дорогою Житані — Хмелів, що у Володимир-Волинського районі, щодня курсує автобус, який підвозить дітей до школи. Дорога, якою щодня їздять діти – вся у величезних ямах та вибоїнах, а місток через канаву дорогою до Хмелівки насправді в аварійному стані: бетонні блоки осунулися, дорогу розмиває дощова вода. Селяни недарма бояться за життя своїх дітей, адже саме через нього пролягає шлях шкільного автобуса, - повідомляє «Волинь-нова».

«Ми стурбовані тим, що дорога Житані — Хмелів в аварійному стані. Нею курсує рейсовий автобус Володимир–Волинський — Нехворощі, який підвозить до школи близько 40 дітей із навколишніх сіл. Через величезні ями та вибоїни автобус часто виходить з ладу, запізнюється, рейси зриваються». Це рядки з листа, під яким підписалося 78 жителів села Хмелів Володимир–Волинського району.

Селяни розповіли журналістам про проблему і під час особистої зустрічі. «Кілька войовничих жінок навперебій говорили про проблеми Хмелева. Почали з доріг. Мовляв, максимум, чого можна діждатися, — грейдером сяк–так полотно розрівняють. Далі розповідали про сумнозвісну яму з Микуличів до Хмелева, де не один автомобіль застрягав (щоправда, на час приїзду журналістів вже загорнули грейдером). Зізнатись, і нам страшнувато було їхати», - пишуть журналісти.

— Наші дороги давно не ремонтовані. Автобус часто ламається і може лише раз на тиждень піти. Або тиждень їде, два тижні – ні. Перед канікулами діти знову не ходили до школи. З Хмелева і Житанів найбільше школярів, — каже місцева жителька Ольга Соколова.

— Торік дітей до школи кіньми возили, — додає інша жінка.

— Водії кажуть дітям, щоб заплющували очі, коли їдуть через місток. Щоб не боялися.

— Сніг узимку відгортали за наші гроші. Зате голова прозвітував у пресі, що дороги відремонтовані! – докидає хтось збоку.

— От у Микуличах сніг розчищали! Бо там голова — господар! – гукають.

Найгірша ситуація восени, коли багатотонні вантажівки з місцевого господарства розбивають дорожнє покриття, ба навіть лопають водогінні труби.
— Аж хата двигтить, коли така вантажівка їде! – докидає молода жіночка.

Дороги за селом – на балансі райавтодору. Вони не мають грошей. А кошти сільради заблокували в казначействі. Торік тільки на ямковий ремонт асфальтового покриття в Житанях витратили 100 тисяч гривень. За 140 тисяч у Хмелівці відремонтували близько 130 метрів дороги. Нині в райавтодору найняли грейдера. Дорожники дали 100 літрів солярки, і я стільки ж. Грейдер працював два дні, а потім зупинився, бо лопнув шланг. Є домовленість з фермерським господарством Євгена Шелепіни, яке вже виділяло техніку й чистило взимку дороги, що дасть породу, аби підсипати дороги. За торішні ремонти боргуємо Ковельському ШБУ. Місток зруйнувала сильна злива наприкінці літа, — прокоментував ситуацію хмелівківський сільський голова Степан Грабарчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus