USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинських школярів вчили користуватися автоматом Калашникова

3 Грудня 2014 07:00
Рожищенські старшокласники вчились вправлятись із автоматом Калашникова та надавати допомогу пораненим.

Організатором такого дійства став міський осередок ВМГО "Національний Альянс" у Рожищі.

Активісти провели практичні заняття із ознайомлення старшокласників з найпоширенішим видом стрілецької зброї – автоматом Калашникова.

Перед школярами виступив заступник голови ВМГО «Національний Альянс», учасник АТО Богдан Бальбуза, який розповів юнакам та дівчатам про найпоширеніші помилки непрофесійних військовиків у поводженні зі зброєю під час бойових дій на сході.

"У нинішніх умовах національно-патріотичне виховання молоді треба зосереджувати не лише на суспільних ідеалах, а й на практичних навиках – така вимога часу. Адже війна, що розгорнулась на сході, вимагає від молодих українських патріотів уміння відстояти власну домівку, родину, рідну країну", - зазначають представники "Національного альянсу".

Активіст провів своєрідний тренінг зі збирання та розбирання автомата і запросив спробувати це зробити кожного власноруч. Звичайно, першими випробовували свої вміння юнаки. Щоправда, і юнки довго й наполегливо опановували це нежіноче заняття, проте у завзятті хлопцям не поступались.

Також організатори провели лекцію щодо надання першої медичної допомоги при різноманітних пораненнях. Змістовні заняття з медпідготовки провів школярам лікар центральної районної лікарні Олег Козак.

"Вчасно та правильно надана ближнім медична допомога в екстреній ситуації допоможе врятувати людське життя", - наголосив лікар.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 3 Грудня 2014 08:48
коментар було видалено
Клава Показати IP 3 Грудня 2014 09:29
а звідки зброя ???? напевно десь спірили.....
Валя Показати IP 3 Грудня 2014 12:14
Чесне слово, Клава... Допризовна підготовка юнаків називається (розяснюю для осіб, що не особливо спотворені інтелектом)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus