USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині спостерігають відтік медичних кадрів за кордон

5 Лютого 2018 10:49
Лібералізація законодавства сусідніх країн сприяє тому, що молоді медики з Волині виїжджають працювати за кордон.

Про це йшлося під час оперативної наради у голови Волинської облдержадміністрації 5 лютого.

Як зазначив начальник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк, в області спостерігають відтік медичних кадрів, оскільки обов’язкове відпрацювання трьох років скасоване. Крім того, зі слів Ващенюка, максимально лібералізується законодавство країн-сусідів – Польщі, Румунії, Чехії тощо, які визнають українські дипломи та приймають на роботу українських медичних спеціалістів середньої ланки. Єдиним бар’єром лишається мова, що для молодих людей становить невелику проблему. Отже, завдання збереження кадрів у найближчі декілька років буде дуже актуальним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
медики Показати IP 5 Лютого 2018 11:08
оце буде "реформа".
Медик Показати IP 5 Лютого 2018 13:57
“Лібералізація законодавства сусідніх країн сприяє тому, що молоді медики з Волині виїжджають працювати за кордон.” Краще сказати дебілізація українського законодавства цьому сприяє.
до до Медик Показати IP 5 Лютого 2018 14:47
Незабаром чиновники( яких розплодилось тьма) не будуть мати ким керувати і будуть валити все на Польщу,Чехію і всіх інших, окрім себе.Це зветься-Д О К Е Р У В А Л И С Я.
Мама Показати IP 5 Лютого 2018 17:40
Так ви гляньте Хто лікує в нас в лікарнях в Луцьку або пенсіонери-маразматики .. або молодий дерев'яний на всю голову......а якщо хтось толковий ...до дешевше померти чим в його лікуватись.....реформа в дії.
аяяй Показати IP 5 Лютого 2018 17:41
скоро лікарі і санітарки будуть уколи ,крапельниці, перевязки робити ,
аяяй Показати IP 5 Лютого 2018 17:44
і ще,хай Ващенюк буде чесним до кінця за такі копійки як платять медикам ,лікувати буде нікому!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus