USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На Волині справа про шахрайство на майже $150 тисяч тягнеться шостий рік

13 Січня 2024 20:51
Цю справу в Луцькому міськрайонному суді слухають ще з 2018 року. Змінювалися судді та захисники обвинуваченого. Незмінним залишилося лиш те, що час судових засідань співпадає з хворобами волинянина Олега Хороновського. Його підозрюють у шахрайстві. За даними слідства, чоловік обдурив людей на майже 150 тисяч доларів.

Останнє судове засідання також відклали, адже підозрюваний нібито хворіє, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Проте на перших засіданнях у цій справі, що відбулися в 2018-2019-их роках, було багатолюдніше. Надія Мулик переписала авто на волинянина Олега Хороновського – він обіцяв їй відсотки зі свого так званого бізнесу. Зі слів пані Надії, три місяці чоловік сплачував їй по 100 доларів. А потім зник у невідомому напрямку.
Потерпіла зрозуміла, що її ошукали, бо ж і розписки в нього не взяла, і на правдивість історії про «бізнес» Олега Хороновського не перевірила. Надія Мулик – не єдина жертва цього чоловіка. Таких довірливих людей близько десятка.

Читати ще: У Луцьку шахрай на 150 тис. грн обманув військового, який хотів купити Mavic

Представник потерпілих Назарій Щербяк нагадав: пана Олега обвинувачують у шахрайстві. За матеріалами слідства той видурив у волинян загалом близько 150 тисяч доларів.

«Підозрюваного обвинувачують в шахрайстві в особливо великих розмірах. Ошукав понад 10 людей, суми достатньо великі – від 1,5 тисячі доларів до 50 тисяч доларів. Є потерпілі, в яких чоловік позичав кошти під різними приводами. Входив у довіру, позичав кошти для здійснення вантажних перевезень, вдаючи із себе успішного бізнесмена», – розповів Назарій Щербяк.
Журналісти помічають, що потерпілі теж уже не ходять на судові засідання, можливо, вже й не сподіваються повернути свої гроші.

А от обвинувачений за майже 6 років, що справа перебуває в суді, встиг змінити вже трьох захисників та, очевидно, перебуває нині у пошуках четвертого. Крім того, за словами представника потерпілих, Олег Хороновський уже не вперше подає клопотання щодо відкладення розгляду справи. Каже, що через хворобу.

Читати ще: Волинянин через Фейсбук ошукав понад 100 людей: збирав кошти на лікування військових та дітей

На стан здоров’я обвинувачений нарікав і в серпні далекого 2018 року – тоді до нього під час судового засідання тричі приїздила швидка допомога. Втім така закономірність відкладень, вочевидь, стала підозрілою і для колегії суддів. То ж перевірять у медзакладі села Радивилів, де прописаний Олег Хороновський, чи справді він так часто хворіє і чи законними є всі довідки від сімейного лікаря.

На думку адвоката потерпілих, Хороновський умисно затягує процес, щоб уникнути покарання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ого Показати IP 14 Січня 2024 12:59
І 5 років не дали ще?Ха-ха.
Сергій Показати IP 1 Березня 2024 10:30
Ай же гарно співає соловейко "Щербяк"))), дивно що на лаві підсудних не має таких собі Мулик Назарка ( патрулька police) Куріч Льончик ( бивший police, Шведські корита зламані продає)))а суть така: захотіли хлопаки зайти в непоганий майбутній бізнес та й під шумок в додаток збрити з Олешки $, а він їх на три веселих букви, от і розійшлися не на жарт як так з мусорками можна....клепали , клепали справу та й склепали як змогли а воно й сиплеться з роками. Цей комент від мене,того хто знає цих усіх учасників процесу. Бажано лише усім мудрості.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus