USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як на Волині стартувала посівна

25 Березня 2014 08:22
У дев’яти районах області розпочали сівбу, погодні умови поки що сприяють аграріям.

Про це повідомили під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 24 березня.

Директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко розповів, що в області розпочалися весняно-польові роботи. Озимі культури на площі 166 тисяч гектарів – у доброму стані, посіяно майже на 4 тисячі гектарів більше, ніж торік. Наразі завершується друге підживлення озимого ріпаку та перше підживлення озимих зернових культур. Підживлення завершили аграрії Володимир-Волинського, Горохівського та Луцького районів.

Сівбу ранніх ярих зернових культур розпочали як великотоварні, так і дрібнотоварні господарства південних районів області. За станом на 20 березня посіяли 12,6 тисяч гектарів, посівну розпочали у 9 районах. Посів цукрових буряків розпочали 21 березня, наразі погодні умови сприяють аграрним.

Окремі сільгосппідприємства завершили посів ранніх зернових та готуються до посіву кукурудзи та сої.

Нині існує питання ціни на пальне, труднощі із фінансовими ресурсами відчувають дрібнотоварні господарства. З його слів, з усіма операторами аграрного ринку працюють для того, щоб вони давали засоби на посівну під урожай майбутнього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus