USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині стартує спецоперація «Кордон-2016»

9 Квітня 2016 20:50
Для посилення безпеки на Волині розпочинається спеціальна операція «Кордон-2016». Про це повідомляють у Державній прикордонній службі.

Цього тижня за ініціативи Державної прикордонної служби України відбулася міжвідомча нарада, під час якої погодили рішення про початок спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон-2016». Триватиме вона у період з квітня по листопад.

Основною метою операції має стати зниження рівня протиправної діяльності на державному кордоні, в прикордонних районах та областях. Відбуватиметься вона фактично на усій території держави, зокрема і на Волині. Операція сприятиме стабілізації обстановки не лише на державному кордоні, а й у центральних регіонах країни.

В нараді, окрім керівного складу прикордонного відомства, взяли участь представники правоохоронних органів, Державної міграційної служби, Збройних Сил та Національної гвардії України, Міністерства інфраструктури та освіти.

До організації заходів також залучать Європейське агентство з питань управління оперативною співпрацею на зовнішніх кордонах держав-членів Європейського Союзу «FRONTEX», Місію Європейського Союзу «EUBAM» та прикордонні відомства суміжних держав.

«Фактично, це перша операція загальнонаціонального масштабу, до якої залучать не тільки більшість вітчизняних міністерств та відомств, але й представників правоохоронних органів суміжних країн. Вперше під час операції здійснюватимуть комплексні перевірки злітно-посадкових майданчиків, аеродромів та причалів морських і річкових суден, відпрацьовуватимуть місця можливого накопичення незаконних мігрантів та об’єкти компактного проживання іноземців, посилять заходи контролю в прикордонних районах та спільного несення служби із прикордонниками країн ЄС», – повідомляють у відомстві.

Крім того, заплановали низку інших практичних заходів, спрямованих на протидію загрозам у сфері боротьби з незаконним переміщенням через державний кордон нелегальних мігрантів, підакцизних товарів, контрабанди наркотичних засобів та зброї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ВАСЯ Показати IP 9 Квітня 2016 21:54
ВИ ЩЕ ВСІМ КОНТРОБАНДИСТАМ СМС ВІТПРАВТЕ ЩО В ПЕРІУД З КВІТНЯ ПО ЛИСТОПАД ТРЕБА БУТИ ОБАЧНИМИ ..МОЖЛИВА ЗАСАДА . З СТОРОНИ СИЛОВИХ СТРУКТУР....
СПРАВЕДЛИВИЙ Показати IP 10 Квітня 2016 07:21
УСІ ХТО ОПИСАНИЙ ТУТ НА ДОНБАС КОРДОН ОБЕРІГАТИ,В ЄВРОПІ НЕМАЄ КОРДОНІВ.
Віктор Показати IP 10 Квітня 2016 10:31
Чергова безтолкова та дешева показуха.
Поліщук Показати IP 10 Квітня 2016 12:01
Показухою займаються а білоруси вже захопили 50 гектарів нашої території і це тільки початок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus