USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Новообране районне керівництво на Волині заборонив суд

13 Лютого 2014 12:48
Суд тимчасово усунув від виконання обов’язків новообране опозиційне керівництво Володимир-Волинської райради. Про це повідомили у прес-службі Волинської обласної організації ВО «Свобода».

Як йдеться у повідомленні, 10 лютого 2014 року Волинський окружний адміністративний суд задовольнив клопотання Володимир-Волинського міжрайонного прокурора у справі про визнання протиправними дій Володимир-Волинської районної ради щодо скликання та проведення 29 січня 2014 року сесії районної ради. Саме на цій сесії було обрано нове опозиційне керівництво Володимир-Волинської райради.

Її головою став депутат віл ВО «Батьківщина» Андрій Оніщук, а заступником голови депутат від ВО «Свобода» Павло Карпюк.

У клопотанні прокуратура просила зупинити дії рішення районної ради «Про обрання голови районної ради» та ради «Про обрання заступника голови районної ради», що фактично означає усунення від виконання обов’язків новообраного керівництва Володимир-Волинської райради.

Волинський окружний адміністративний суд повністю задовольнив клопотання прокуратури, пославшись на те, що «оскаржуваними рішеннями Володимир-Волинської районної ради може бути заподіяно шкоди інтересам держави, що полягає в підриві авторитету органів місцевого самоврядування та державної влади в цілому».

Ще раніше, 7 лютого 2014 року Волинський окружний адміністративний суд задовольнив позов Володимир-Волинського міжрайонного прокурора, яким визнається протиправним та скасовується розпорядження голови Володимир-Волинської районної ради Степана Слащука про скликання 25 січня 2014 року позачергової сесії. Це саме та сесія на якій дві третіх депутатського складу, шляхом таємного голосування, висловили недовіру голові Володимир-Волинської РДА Валентину Скубі і задовільним заяву Степана Слащука про добровільну відставку з посади голови районної ради.

«Усі дії прокуратури та рішення судів підтверджують одне – ці органи правопорядку не на боці народу. Якщо обранці громад, а ними є депутати районної ради, відправляють у відставку керівництво і обирають нове, то вони чинять по закону. Тепер суди скасовують волю територіальних громад і відміняють сесії. Тим самим позбавляють нас, депутатів, законного права обирати владу в районі. Як можна одним розчерком пера скасувати сесію, яка тривала майже вісім годин? У правовій державі так не робиться. У правовій державі інтереси територіальних громад на першому місці. Такі судові рішення лише підривають авторитет державної влади і призводять до ще більшої дестабілізації та радикалізації суспільства, що неминуче призведе до фатальних наслідків. Ніхто не має права зневажати волю народу. Бо влада належить виключно народу України, а не тимчасовій зграї, яка її узурпує. Події, які відбуваються в нас у районній раді – кришталеве відображення подій у столиці, де влада зневажає закон і використовує його виключно у своїх цілях», - прокоментував ситуацію заступник голови Володимир-Волинської районної ради Павло Карпюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
НЕЛУЧАНИН Показати IP 13 Лютого 2014 13:08
СЛІД ЗАБОРОНИТИ ЯНУЧАРНИМ СУДАМ ОБМЕЖУВАТИ НАРОДОВЛАДДЯ !!!!!!!!!!!!
ага Показати IP 13 Лютого 2014 14:05
суди скоро дихати заборонять народу.
диво Показати IP 13 Лютого 2014 15:10
нехай ще суд визнає протиправною заяву Слащука про вихід з партії регіонів.
Володимир Показати IP 13 Лютого 2014 17:06
Свавілля даремно називають народовладдям, анархія розвалює державну владу України, диктатура натовпу не є свідченням демократії

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus