USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

На Волині судитимуть групу ділків, які займались незаконним збутом та обробкою бурштину

25 Травня 2022 14:43
На Волині до суду скерували кримінальне провадження щодо чотирьох учасників організованої злочинної групи, які здійснювали незаконні оборудки з бурштином.

Чоловіків, які займалися протиправною діяльністю, викрили влітку минулого року оперативні співробітники Держприкордонслужби спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань у Волинській області. Тоді ж, під час низки санкціонованих обшуків, правоохоронці вилучили у фігурантів більш ніж 100 кг необробленого каміння бурштину та виробів із нього на суму понад 120 тисяч гривень, інформує пресслужба 6 прикордонного Волинського загону.

Читати ще: Бурштину та обладнання на мільйон: у Луцьку та Ковелі «накрили» три підпільні цехи. Фото

В результаті проведених слідчих дій було встановлено, що волинянин облаштував у приміщенні, співвласником якого він є, цех з переробки бурштину. В період з січня по грудень 2021 року чоловік та троє його спільників займалися злочинною діяльністю, пов’язаною з обробкою та незаконним збутом «сонячного» каміння. Бурштин, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, зловмисники реалізовували як на території Волинської області, так і за межами України.

За процесуального керівництва обласної прокуратури усім чотирьом фігурантам повідомлено про підозру у збуті, придбанні, зберіганні, перевезенні та переробці бурштину, законність якого не підтверджується відповідними документами, вчиненими повторно, в складі організованої групи. Чоловікам обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Днями кримінальне провадження з обвинувальним актом скеровано до суду.

Зловмисникам загрожує, зокрема, до семи років позбавлення волі із конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus