USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині судитимуть міського голову. ОНОВЛЕНО

7 Листопада 2014 16:32
За корупційний злочин судитимуть мера одного з волинських міст. Так, за внесення змін до генплану і надання ділянки для будівництва мотельного комплексу на Волині міський голова вимагав від підприємця 35 тисяч гривень.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області

Прокуратура області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо міського голови одного з міст області, який вимагав та одержав 6 тисяч гривень неправомірної вигоди від офіційного представника спільного польсько-українського підприємства за сприяння у наданні земельної ділянки в оренду для будівництва на ній мотельного комплексу.

Ще на початку квітня 2014 року представник підприємства звернувся до очільника територіальної громади із проханням посприяти в отриманні ділянки. Міський голова запропонував йому кілька ділянок на вибір і пообіцяв своє сприяння за 35 тисяч гривень.

Слова свого посадовець дотримав. Наприкінці липня він рекомендував позачерговій сесії міської ради прийняти рішення про надання дозволу на виготовлення проектної містобудівної документації для коригування частини генерального плану тієї частини міста, де мав бути розмішений мотель, і сам проголосував за таке рішення. У жовтні ж також за сприяння міського голови сесія ухвалила рішення про затвердження проекту.

Після ухвалення кожного з рішень міський голова одержував грошову винагороду від представника підприємства - спершу одну, а опісля 5 тисяч гривень.

Усієї ж обіцяної суми неправомірної вигоди посадовець так і не одержав, адже був затриманий на гарячому працівниками управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Волинській області.

Під час досудового розслідування міський голова повністю визнав свою вину у скоєнні злочину. Тепер - слово за судом.

Згідно з інформацією ТРК «Аверс», цим мером є градоначальник міста Берестечка Микола Шотік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
люся Показати IP 7 Листопада 2014 16:57
Це КОГО? Така таємниця?
берест Показати IP 7 Листопада 2014 17:44
Чорт його знає може й взяв. тоді правильно. але той що давав - ще той фрукт. і якби за 23 роки посадили всіх хто живе "чесно на зарплату" - де б ті тюрми будувати...
дрозд Показати IP 7 Листопада 2014 18:12
Оправдають або щось незначне умовне дадуть для реклами. Он в Луцькому ПТУ - 9 поцупили декілька мільйонів (це тільки те, що беззаперечне) і навіть до суду не передають. Кримінальні провадження закривають, як двері в туалеті. Якби той градоначальник замість 35 тисяч гребнув пару мільйончиків - цієї статті в інтернеті не було б.
Анонім до дрозд Показати IP 7 Листопада 2014 18:29
Дійсно. Коли візьмуться за НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ?
а ви слихалі до дрозд Показати IP 7 Листопада 2014 20:24
по темі 8 Жовтня 2014 20:06 відповісти +9-0 на сайті ВН за 25 . 09. 14 зайдіть на статю * профтехосвіта на Волині не відповідає вимогам ринку Пригадується вислів працівниці центру зайнятості: " За ті гроші, які ми дали ЛВПУ, можна було б побудувати ще одне училище". - Чому ЦЗ не поцікавився використанням цих грошей? Чому не відреагували на скарги працівників училища, слухачів курсів про розкрадання та привласнення цих грошей керівниками училища? Хто забороняє сьогодні провести перевірку використання цих коштів? (Свідки є в наявності і мають бажання показати все ....). Чи не "пахне" в цих аферах табличкою ділення? - Якщо ні, - то ... КРУ, СБЕЗ, прокуратура, суд: - незаконно використані кошти повернути державі і .... "побудувати ще одне училище", або передати на підтримку АТО,...... Успіхів! (Тільки не в закритті афер, а в поверненні державі крадених училищними аферистами коштів ). вистачило на всіх? до по темі 24 Жовтня 2014 19:52 відповісти +2-0 Щось не спішать цікавитись куди "рухнули" мільйони грошей ЦЗ, виділених училищу на навчання незайнятого населення. Невже вистачило на всіх?
Анонім до а ви слихалі Показати IP 8 Листопада 2014 00:45
А ВСІМ ВСЕ ПООООООО
Вася шрам Показати IP 8 Листопада 2014 10:23
То з ратна
зацікавтесь до Вася шрам Показати IP 8 Листопада 2014 18:47
Ратно - смт. не вгадав ти "шрам".
888 Показати IP 8 Листопада 2014 15:17
ГОЛОВА МУДАК ,НАШ КІНДЕР ЗА ГРИВНІ НЕ РІШАЄ,35 ТИСЯЧ ДОЛЯРІВ ЩЕ ПОДУМАЄ, А БРАТ ГЕНА ВІЗЬМЕ ,ЩО НЕ ДОКОПАЄШСЯ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus