USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині син мера розгорнув будівництво біля історичної пам’ятки

28 Травня 2015 13:45
Волинська облрада просить прокурора перевірити законність будівництва біля пам’ятки національного значення у Володимирі-Волинському.

Сьогодні, 28 травня, Волинська облрада підтримала запит першого заступника голови Волинської обласної ради

Олександра Пирожика до прокурора Волинської області Дмитра Чепіжака щодо законності будівництва в охоронній зоні археологічної пам’ятки національного значення «Вали городища» у Володимирі-Волинському. За проголосували 42 депутати, - повідомляє прес-служба Волинської обласної організації ВО «Свобода».

До першого заступника голови ради звернулися мешканці міста Володимира-Волинського щодо незаконного, на їхню думку, будівництва в охоронній зоні археологічної пам’ятки національного значення «Вали городища» у місті Володимирі-Волинському.

Згідно з інформацією мешканців міста, декілька тижнів тому у Володимирі-Волинському в парку «Слов’янський», біля підніжжя археологічної пам’ятки національного значення «Вали городища» розпочалося будівництво добудови до кафе «Слов’янська хата», власником якої, як стверджують заявники, є відомий у місті бізнесмен Руслан Саганюк.

На думку заявників, така добудова руйнує традиційний вигляд на вали городища і не вписується в загальний архітектурний ансамбль парку. Більше того, таке будівництво перекриває відвідувачам огляд пам’ятки «Вали городища», яка є пам'яткою археології національного значення під охоронним номером 1013 і знаходяться на території Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир».

Чинне законодавство України у сфері охорони культурної спадщини передбачає, що навколо історико-культурних заповідників, музеїв просто неба, пам'яток культурної спадщини встановлені зони охорони пам'яток із забороною такої діяльності.

Згідно із Законом України «Про охорону культурної спадщини», в охоронній зоні пам'ятки забороняється зведення будь-яких споруд, що перекривають вигляд пам'ятки. Охоронна зона використовується згідно з цільовим призначенням, а будь-які діяння є порушенням вимог законодавства про охорону культурної спадщини.

У запиті Олександр Пирожик просить перевірити законність будівництва в охоронній зоні археологічної пам’ятки національного значення «Вали городища» у Володимирі-Волинському, а в разі виявлення порушень вжити заходів щодо їх усунення та притягнути винних до відповідальності.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анатоль_ Показати IP 28 Травня 2015 13:53
Якщо щось гарне будує - то хай собі будує!
антикорупція Показати IP 28 Травня 2015 13:56
папік порішає. як і раніше. кажуть сім"я яника правила країною. а в володимирі є тоже сім""я саганюка, яка накрила своєю владою всеньке місто. і знову дурили пхатимуть папу на вибори. може досить того бєспредєла, може варто контрабас синочка перекрити, а то півміста батрачить на нього возячи є євросоюзу нелегально товар? І що прокурор це не знає, митники? брехня, бо усі з того щось мають і немало.
Анатоль_ до антикорупція Показати IP 28 Травня 2015 14:07
Мерів обирає громада і тільки громада! На мій хлопський старечий розум у княжому місті на наступних виборах знову впевнено переможе Петро Саганюк а у нашому Новіку переможцем буде Віктор Сапожніков. Бо ціх досвідчених та мудрих лідерів підтримує народ, підтримує громада!
життя до антикорупція Показати IP 28 Травня 2015 14:35
ВСЕ ТЕ ГНИЛЕ КОДЛО ГНАТИ В ШИЮ! Задовбали бандюгани своїм самоуправством!
резюме до антикорупція Показати IP 28 Травня 2015 14:36
Було сказано що це " сім я" .Прокурор теж її член.А головний мент княжого призначений відморозком-охоронцем папи!
Не байдужа Показати IP 28 Травня 2015 14:36
Зависть дуже погана риса, придуркам ніякі "папіки" не допоможуть.А обирати потрібно мудрих і досвідчених людей, досвід останніх призначень і їх робота яскраво показує,яка небезпека національного масштабу в призначеннях не за досвідом і кваліфікацією, а за наближенням до короновоноі особи. Володимиру-Волинському повезло з таким господарем.Так тримати пане СаганюкП.Д.А син? А кого ж вчити і готувати до роботи, як не сина???Потрібно не лаяти, а знайти своє місце і працювати всім і кожному і тоді в нас буде могутня країна з мудрим народом і талановитим керівництвом.Слава Україні!
Волинський Показати IP 28 Травня 2015 18:34
Думаю, що це тупий піар свободівських депутатів перед виборами. Хочуть зайвий раз підмочить мера, з надією пропхнути свого кандидата, панічно шукають хоч якийсь прецедент. Щось я відчуваю, що на хвіст вони собі солі насиплють, бо трохи мало каші з'їли. Тим більше тема роздута з нічого і нікому те кафе не заважає.
Володимир до Волинський Показати IP 28 Травня 2015 19:56
Дійсно у Володимиській міськраді є фракція - четверо депутатів , чому б їм на місці не вирішити це питання - відповідь - бздять старого князя , а до влади дуже хочуть . От така тут ситуація .
Дмитро до Волинський Показати IP 28 Травня 2015 22:42
Що ти мелеш, чоловіче? Чверть століття при владі ради добробуту мешканців міста, чи сподобалось багатіти? Кашу їсти, свобода...Пройди медкомісію!
житель міста Показати IP 11 Червня 2015 19:15
Класна кафешка,я з сім'єю на вихідні буває заходимо,морозиво собі замовляємо,там воно смачне.Діти на батуті попригають,машинки і тік-ток найбільше полюбляють!Просто скоро вибори,от і хтось пише і збирає всяку брехливу інформацію аби насолити Саганюкам,і впригнути на місце мера!!!А "свобода"нехай на себе дивиться,багато говорять а толку.....Але скільки людей,стільки і думок!!!Слава Україні!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus