USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині тестували нову систему оповіщення про надзвичайні ситуації

8 Вересня 2022 09:10
На телефони волинян 7 вересня надійшли оповіщення та пролунав сигнал від Державної служби надзвичайних ситуацій. Таким чином в службі тестують систему, яка дозволить відправляти інформацію жителям конкретного населеного пункту в залежності від ситуації.

Про це розповіла Суспільному начальниця відділу управління держслужби з надзвичайних ситуацій в області Ірина Варварук.

Тестові оповіщення на телефони приходили волинянам у різний час, орієнтовно після 14-ї години, незалежно від того, чи телефон був під’єднаний до інтернету.

«Єдиний недолік тестування нині, в кого старіші телефони, то люди не зможуть почути. Але, думаю, з часом усе зміниться», – говорить Ірина Варварук.
Тестування відбувається одночасно в майже всіх областях України та Києві, каже Ірина Варварук. З її слів, навіть, якщо людина вимкнула звук на телефоні, але сповіщення отримає. Впродовж 15-20 секунд буде тривати звукове повідомлення.

«Через мобільні мережі та вишки в радіусі дії покриття це як звичайний мобільний сигнал, навіть у лісі зможете отримати оповіщення. Якщо користуєтеся якимись додатками, то сповіщення переб’є усі дії, оповістить про те, що відбувається», – говорить заступник начальника оперативно-координаційного центру управління ДСНС Волині Богдан Жиговець.

Працівниця держслужби з надзвичайних ситуацій Ірина Варварук сказала, що перевагою нового оповіщення буде його оперативність.

Як ми писали, Державна служба з надзвичайних ситуацій інформувала населення про перевірку у тестовому режимі роботу інформування населення через операторів мобільного зв’язку із використанням технологій Cell Broadcast.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus