USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

На Волині трирічна дитина наковталася пігулок

9 Січня 2018 13:12
Бригада ЕМД отримала виклик, в якому схвильовані батьки повідомили про те, що їх трирічна дитина наковталась таблеток. На щастя, дитина випила їх всього кілька, батьки це помітили та негайно зателефонували «103», інформує Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Ще один подібний випадок трапився з дитиною підліткового віку. Як виявилося згодом, дитина посварилася із родичами, знайшла ліки і навмисне наковталася їх з десяток. Та за кілька хвилин злякалася і розповіла близьким про свою витівку, а ті одразу прийняли вірне рішення – викликали «103».

В обох випадках бригади ЕМД прибули вчасно, безпосередньо на місці виклику надали медичну допомогу і тим самим врятували дітей. Для подальшого медичного спостереження дітей до транспортували медичного закладу.

Згідно з алгоритмами прийняття викликів, у подібних випадках диспетчеру ЦОД, щоб спрямувати автомобіль ЕМД на місце виклику, необхідно зібрати мінімальну кількість інформації.

Зі слів медиків, отруєння медикаментами все-таки трапляються з вини дорослих, які залишають ліки у легкодоступних для дітей місцях! Щоб уникнути подібних нещасних випадків, батьки повинні пам’ятати та дотримуватись таких простих правил:

• зберігати медикаменти в окремому, недосяжному для дитини місці. Якщо дитина повзає - на рівні зросту дорослої людини, якщо ходить - зачиняти медикаменти на ключ;

• не приймати ліки в присутності дитини, тому що вона буде повторювати ваші дії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus