USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

На Волині у суді «по крихтах» виправдовують бійців 51 бригади

16 Березня 2016 23:01
Суд у справі двох бійців 51 ОМБр, Василя Яльницького та Олександра Корецього відбувся сьогодні, у Володимирі-Волинському. Справи йдуть до закриття.

Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці адвокат Василь Нагорний.

«По першому бійцю справу не закрили, відклали розгляд, через витребування однієї довідки, яка має важливе значення. Винен сам боєць, бо коли прошу розповідати все, до найменших дрібниць, як на сповіді, то треба розповідати. Але роблю скидку на посттравмат, тим більше, він вже виправився, сам швиденько взяв потрібну довідку і наступного засідання завершимо справу», - пише адвокат про справу Василька Яльницького.

Нагадаємо, ще один боєць 51 бригади, справу якого сьогодні розглядали – Саша Корецький – досі живе з осколком у тілі.

«По другому бійцю, Саші Корецькому, що ходить на засідання з осколком в тілі, з'явився свідок обвинувачення, симпатичний військовослужбовець Володимир-Волинської частини - радіотелефоністка. Вона чесно розповіла суду, що ніколи не бачила бійця і не знає чи він був в СЗЧ, мовляв, військова прокуратура це вирішує, а вона тільки когось підміняла як діловод. Жодної обставини, на яку посилається прокурор вона не підтвердила. Тому, наразі, мінус 1 свідок обвинувачення, мінус 1 доказ. Так по крихтахвиправдаємо бійця. Не думаю, що інші свідки обвинувачення будуть брати гріх на душу і "закопуватимуть" Сашу, хоча треба бути готовим і до цього», написав Василь Нагорний.

Сьогодні... Володимир... Суди над бійцями 51 ОМБр.По першому бійцю справу не закрили... відклали розгляд, через витребу...

Опубликовано Василем Нагорним 16 марта 2016 г.


Окрім цього, пише Василь Нагорний, військова прокуратура має намір направити до суду майже 500 кримінальних проваджень щодо волинських бійців.

"Щоправда, по більшості проваджень змінилась риторика прокуратури - вона тепер не заперечує проти закриття справ по 47, 48 КК (зміна обстановки, поруки). Видно, прийшла вказівка скоріше позбутися цих справ, щоб "сморід правової анархії" не ширився, і за 51 ОМБр забули". Для цього бійцю потрібно лише визнати вину та подати відповідне клопотання. Але це нереабілітовує вас, бійців! Тому, хто не збирається боротись, - клопотання я підготую і йдіть до суду.

Ті, хто має себе відстоювати, - звертайтесь. Шлях буде дуже важким і непростим. Крім того, ви знаєте, що виправдувальні вироки в Україні рідкість. Тому, хто йде до мене, - думайте, чи витримаєте... щоб на півдорозі не зупинялись... Шлях тернистий, але той з бійців, хто бореться - пам'ятайте: ви відстоюєте не тільки себе, а всю 51 ОМБр, честь кожного бійця, який чесно захищав свою землю. І чим більше таких воїнів буде - тим більше ми зможемо зробити ..." - написав Василь Нагорний.

Ще раз щодо судів над бійцями 51 ОМБр.Військова прокуратура має намір направити до суду близько 500 кримінальних провад...

Опубликовано Василем Нагорним 16 марта 2016 г.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus