USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині у жіночому монастирі заснували скит, планують зводити храм

17 Вересня 2022 17:19
У Свято-Покровській жіночій обителі, що в селі Тростянець Ківерцівського деканату (Луцький р-н), заснували скит Преподобного Симеона Стовпника.

Про це повідомили 15 вересня у Волинській єпархії ПЦУ.

Торжество відбулося з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла в день ушанування Божого угодника і в церковне новоліття.

Божественну літургію у чернечому храмі Жінок-мироносиць очолив канцлер єпархії протоієрей Микола Цап. Разом із душпастирем молитви підносили декан монастирів архімандрит Константин (Марченко), намісники й намісниці волинських обителей, ієромонах Агапіт (Гут), інше духовенство – Волинської та Івано-Франківської єпархій.

У вітальному слові отець Микола розповідав про подвижницьке житіє святого Симеона.

Потому відбувся хресний хід туди, де постане скит (вул. Вишнева, 34, колишня молочарня). Тут отці звершили чин освячення хреста. За повідомленням отця Агапіта, насельника скита, найближчим часом тут будуватимуть невеликий храм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Джо Показати IP 18 Вересня 2022 14:13
Школу збудуйте. Чи лікарню.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus