USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.80 9.95

СБУ перевірила монастир УПЦ МП на Закарпатті, де черниці закликали до «пробуждения матушки-Руси»

1 Грудня 2022 13:27
Служба безпеки України завершила контррозвідувальні заходи, які проводила на території Свято-Кирило-Мефодіївського жіночого монастиря Мукачівської єпархії УПЦ МП на Закарпатті.

Понад 20 осіб пройшли поглиблені контррозвідувальні опитування, у тому числі з використанням поліграфа, повідомляють в СБУ.

Співробітники спецслужби знайшли велику кількість агітаційно-пропагандистських матеріалів. Більшість літератури – авторства російських діячів і видана російськими друкарнями.

Серед виявленого правоохоронцями – книжки ксенофобського змісту з образливими вигадками про інші національності та релігії. У знайдених брошурах заперечується право України на незалежність і наголошується, що росію, Україну та білорусь «нельзя разделить».
Читати ще: СБУ знайшла в об’єктах УПЦ (МП) на Тернопільщині та Прикарпатті пропагандистські матеріали, що заперечують існування України

Попри заборону керівника єпархії, в монастирі продовжували згадувати під час молебнів патріарха рпц кирила гундяєва, який «благословив» російських військових убивати українців. Навіть розробили так звану «пам’ятку», де аргументували, чому саме не можна відмовлятися від згадки московського патріарха. У випадку непокори залякували «бути відстороненим від усякого священства».
Читати ще: Методички з Москви, російське громадянство та посвідчення окупантів: що знайшли в приміщеннях УПЦ (МП) на Буковині

Також під час заходів СБУ знайшла тексти проросійських пісень, якими прославляли «русскую землю» і закликали до «пробуждения матушки-Руси».

Усі матеріали передадуть на відповідні експертні дослідження.
Читати ще: Під час обшуків у приміщеннях УПЦ (МП) СБУ знайшла проросійську літературу, мільйони готівки та сумнівних громадян РФ

До слова, в СБУ наголошують, що дотримуються принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважають право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України.

Нагадаємо, 30 листопада депутати Луцької міської ради ухвалили звернення до центральних органів влади, які стосуються заборони діяльності УПЦ МП, яка є провідником «руского міра» в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Олександр Показати IP 1 Грудня 2022 13:48
Шалом, православні
Здоровий глузд Показати IP 1 Грудня 2022 13:48
Чемодан, вокзал, Урал, в село Мухосранськ їх відправити всіх. Нехай там прославляють "матушку-Русь". А конфісковану готівку передати на потреби ЗСУ.
Анонім Показати IP 1 Грудня 2022 17:51
Взагалі-то, Русь це Україна, не потрібно ототожнювати її з росією яка цю назву Русь, руський, просто вкрала...
Vvv Показати IP 1 Грудня 2022 18:53
Ми на Волині маемо подібні обителі в яких прославляють "" русську нечисть"" і що це мае так бути??? Такі дії мають зацікавити СБУ. Поліцію. Прокуратуру але нажаль всі ці служби певно осліпли. СЛАВА УКРАЇНІ!!!.
Ще раз Показати IP 2 Грудня 2022 05:15
Висувати якісь там висмоктані з пальця обвинувачення за вирвані з контексту окремі речення і фрази? Це крайня дикість і невігластво. Ні фашисти ні чекісти до такого не додумалися в свій час.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus