USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині участь у мультитесті вже підтвердили понад 4 тисячі осіб

24 Травня 2022 16:35
На Волині участь у тестуванні наразі підтвердили 4 353 особи. Це половина тих, хто у лютому реєструвався здавати ЗНО в області. Наразі визначено 9 екзаменаційних центрів, де учасники зможуть скласти НМТ.

Про це під час пресконференції повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Нагадаємо, цьогоріч типове ЗНО відмінили, а ті, хто планують вступати в українські виші, мають скласти мультипредметний тест з трьох преметів: української мови та літератури, математики та історії України.

«До 19 травня всі учасники отримали смс з логіном і паролем для входу на свою інформаційну стрінку. З 20 травня до 7 червня триває перший етап підтвердження участі в НМТ. Другий етап підтведження буде з 21 червня до 7 липня. Той, хто хоче складати НМТ в другій половині липня, має підтвердити участь двічі», - повідомила Лариса Середяк.

Читати ще: МОН оприлюднило графік єдиного вступного іспиту для абітурієнтів

На Волині свою участь підтвердили 4 353 особи. Це люди, які вибрали волинські пункти тестування для складання НМТ. Серед них можуть бути і внутрішньо переміщені особи. У Рівненській області участь підтвердили 5 388 осіб.

«Це практично 50% від тих, кого ми очікували на участь в ЗНО, хто реєструвався у лютому. До 7 червня ця кількість ще збільшиться. Бо, крім підтвердження участі, кожен учасник має повідомити, в якому населеному пункті він перебуватиме, щоб для нього сторили умови в навчально-екзаменаційному центрі», - додала вона.

Читати ще: Випускники зможуть скласти мультипредметний тест за кордоном

У зв’язку з тим, що тестування буде з трьох предметів, то проводитиметься воно тільки на комп’ютері. У екзаменаційних центрах працювати зможуть одночасно 45 осіб.

Усі центри повинні мати укриття, а техніка повинна відповідати затвердженим характеристикам. Національний мультитест планується проводити 10 днів у 2 зміни.

У Волинській області обрано 9 екзаменаційних центрів, у Рівненській – 7. За кілька днів до початку тестування на інформаційні сторінки учасникам прийде запрошення з інформацією, у які населені пункти вони повинні будуть дістатися.

Читати ще: Випускники воєнного часу: як на Волині складатимуть тести замість ЗНО. Інтерв’ю

Загалом у тесті буде 60 завдань, на виконання яких передбачено 120 хвилин. Учасники отримають три окремі результати, які зможуть подати до вишів для участі в конкурсі. Завдання будуть оцінюватися відповідно до схеми нарахування балів. Кожен результат буде переведений у шкалу «100-200». Відразу після складання можна буде дізнатися, скільки учасник набрав балів, а за деякий час надійде результат за шкалою «100-200».

До слова, для вступу будуть дійсні сертифікати ЗНО 2019, 2020 і 2021 років. Випускники минулих років, які хотіли доскладати тільки математику, повинні будуть складати тест з усіх трьох предметів, інакше вони результат не отримають.

Також усі повинні будуть складати історію України, хоча ті, хто готувався до ЗНО, міг раніше обрати історію чи іноземну мову. Тож є частина тих, хто готував тільки іноземну мову.

Читати ще: «Це буде важко»: як випускники луцьких шкіл готуються до мультипредметного тесту

Зі слів Лариси Середяк, тест охоплюватиме період історії України після 1914 року. Тому, запевняє вона, до середини липня, маючи матеріали та підручники, можна підотуватися до складання тесту з історії.

Хто не встиг зареєструватися на складання НМТ, з 10 червня до 20 червня можуть зареєструватися на додаткову сесію. А у вересні буде проводитися спеціальна сесія.

Днями також мають протестувати комп’ютери, які планують використовувати для складання НМТ, щоб перевірити, як вони працюють одночасно.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus